Kleefrijst met zoete kokos in bananenblad

Een favoriete snack van mij is kleefrijst met zoete kokos in bananenblad. Ik kan het altijd en overal eten. En dat doe ik dus ook als ik mijn favoriete bestemming ben. 

In Thailand zie je werkelijk overal mensen eten. De hele dag. In shopping malls, de vele restaurants en vooral gewoon buiten op straat bij de ontelbare venters en straatstalletjes.


Waar je voor een luttel bedrag er weer een paar uur tegen kunt. Vaak gaat het om een mobiel restaurantje dat in een mum van tijd wordt opgebouwd, soms met een paar plastic stoeltjes en een of twee tafeltjes.

Kleefrijst met zoete kokos

Kleefrijst met zoete kokos in bananenblad is een handige, snelle en goedkope hap. Even op de barbecue en je hebt een geurige, licht gekaramelliseerde lekkernij.

Een echte straat-snack, net als een patatje met na het winkelen op een zaterdagmiddag. Niet alleen de kleefrijst maar er zijn ook heel wat andere Thaise snacks te koop langs de kant van de weg.

Noedelsoep

Zo heb ik ooit eens in Buriram op een wiebelig krukje drie kommen pittige noedelsoep gegeten. Drie bath per kom Kleefrijst met zoete kokos in bananenbladen een enthousiaste venter omdat ik er geen genoeg van kom krijgen.

In Thailand heb je de keuze uit een grote hoeveelheid lekkernijen op de straat die in een paar minuten voor je worden bereid.

Zoals: Curries, Pat Thai (een aanrader), Khao Pad Kai (rijst met gebakken kip) loempia’s, saté en de noedelsoep. En als drinken raad ik de vele vruchtenshakes en dorstlessende vruchtensappen aan.

Darmklachten

BangkokStreetfood2Ik eet veel bij straatstalletjes en heb nog nooit darmklachten gehad tijdens mijn vele rondreizen in ThailandAls de producten er vers uit zien en, zoals het hoort, goed verhit worden in de wok, dan zit je goed.

Dus, probeer het uit en ga op culinair avontuur.

Maar mocht je toch last van je maag krijgen? Drink een blikje cola. Ook al is het niet gezond. Mijn ervaring is dat je er wel van opknapt. Toch diaree? Gewoon een immodiumtablet slikken. Legt het darmstelsel een dag plat, maar dan hoef je niet bij het toilet in de buurt te blijven. Wel veel water drinken om uitdroging te voorkomen en even geen alcohol.

Share This Post

Post Comment