fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie 

Kledingetiquette in Thailand

Wanneer je als toerist zijnde besloten hebt naar Thailand te gaan, is het belangrijk dat je passende kledij draagt. Yep, er zijn echt kledingetiquette in Thailand.

Over het algemeen geldt dat dunne katoenen kleding het prettigst zit en dat het belangrijk is respect te tonen voor de Thaise cultuur door geen kleding te dragen waarbij veel expliciet bloot te zien is. Neem bovendien niet te veel bagage mee, want deze kun je altijd ter plekke goedkoop aanschaffen.

Hoe moet ik me kleden?

Hoewel toeristisch Thailand gewend is geraakt aan ‘slecht’ geklede Westerlingen, scoor je hier nog steeds geen punten mee bij de lokale bevolking. Het wordt gewaardeerd wanneer je je lichaam grotendeels bedekt en zult waarschijnlijk zelfs een betere service ervaren. Natuurlijk ligt het ook voor een groot deel aan de situatie waarin je je bevind.

Ben je aan het snorkelen op Koh Samui? Maak je dan geen zorgen! Wil je losgaan in de shoppingmalls van Bangkok? Denk dan nog een keer na over je outfit, want Bangkok is niet voor niets een toplocatie voor shoppers. Je bevind je als het ware in het tropische Manhattan! Ga je een tempel bezoeken of hiken met inheemse stammen? Zorg er dan zeker voor dat je jezelf bedekt!

Hoe moet ik me bedekken?

De hoofdregel bij het bezoeken van een tempel is dat je schouders en knieën bedekt moeten zijn. Een tank-top is dus niet ok, maar een t-shirt waar je schouders bedekt zijn wel. Ook kun je eventueel met een sjaal of omwikkeldoek werken. Jurken en rokken mogen wel, maar ook daar geldt dat ze bij voorkeur de schouders bedekken en tot over Kleding etiquette in Thailandde knie komen.

Kijk bijvoorbeeld eens in deze webshop voor goede voorbeelden. Voor het betreden van een tempel, moet je vaak je schoenen uitdoen. Het is dan wel zo makkelijk als je eenvoudige schoenen als instappers draagt.

Zorg er wel voor dat je daarnaast gewoon goede ingelopen wandelschoenen bij je hebt en wellicht een paar slippers voor relaxte dagen aan het strand.

Moet ik me voorbereiden op koude temperaturen?

Thailand is een tropisch land, wat wil zeggen dat het er warm is gedurende het gehele jaar. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over lage temperaturen. Spijkberbroeken laat je dan ook het beste thuis, want deze zijn erg zwaar, nemen veel plaats in beslag en zijn ook nog eens moeilijk te drogen. A

ls je op een wat langere reis bent, zul je ondervinden dat er overal goedkope wasserettes te vinden zijn. De was wordt meestal per kilo berekend, wat nog een andere goede reden is om je spijkerbroek gewoon lekker thuis te laten.

Het is wel aan te raden om een jasje of dik vest mee te nemen op reis. Met name in langeafstandsbussen of –treinen kan de airco soms een tikkeltje te hoog worden gezet.

Lees ook