Kleding tijdens de rouwperiode koning Bhumibol

Tot en met 29 oktober geldt als rouwperiode in Thailand, vanwege de uitvaart van koning Bhumibol. Veel Thai dagen zwart of wit dezer dagen. Het dragen van deze kleding tijdens de rouwperiode is niet verplicht voor reizigers. 

Koning Bhumibol was zeer geliefd onder de Thai. Zo geliefd dat hij feitelijk heilig was verklaard. Zijn overlijden een jaar geleden was een schok voor de natie. Het definitieve afscheid op 26 oktober, zal dat eveneens zijn. Veel Thai zullen ontroostbaar zijn en zullen vertwijfeld  naar de toekomst kijken. Hoe gaan ze verder zonder ‘hun vader’?


Kleding tijdens de rouwperiode

Het is voor toeristen niet verplicht om zwart te dragen, wel wordt verzocht om kleren aan te trekken met al te opvallende kleuren en opschriften. Draag gedempte kleuren, als teken van respect voor de inwoners van het land waar je op vakantie bent. Je kunt ook een zwart lint dragen, als teken van medeleven. De Thai zullen het zeker waarderen.

Er is een uitzondering. Als je naar de uitvaart gaat kijken of een van de plekken gaat waar gerouwd wordt, dan dien je jezelf aan de volgende kledingvoorschriften te houden: Mannen moeten een zwart shirt, een lange zwarte broek en zwarte schoenen dragen. Spijkerbroeken zijn niet toegestaan. Laat staan korte broek en t-shirt. (zie foto hierboven)

Vrouwen moeten een zwarte blouse dragen die niet strak is, een zwarte rok die zich uitstrekt tot onder de knieën en zwarte jurkschoenen. Mouwloze blouses en spaghetti- topjes zijn(uiteraard) niet toegestaan.

Rouwplekken.

Er zijn in totaal 85 rouwplekken ingericht. Hier vind je een lijst van die plekken. Als je deze plekken bezoekt, dan zijn er voorschriften hoe je hoort te gedragen en waar je dient te staan. Volg deze op!

De bezoekers worden verdeeld in negen lijnen, negen personen in elke lijn. Zij krijgen een houten begrafenisbloem voordat ze naar een merk gaan. Dan zullen ze buigen, leg de begrafenisbloem daar op een voetstuk en buig weer.

Voordat u door de linker- of rechteruitgang van de crematorium replica gaat, krijgen ze een brochure die de koninklijke biografie van Zijn Majesteit laatstgenoemde laat-King Bhumibol Adulyadej en een gedenkboek vertellen.

Lees hier meer aanbevelingen voor tijdens de rouwperiode.

 

Post Comment