fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Kiezen van een reisverzekering: waar let je op?

Ongelukjes of diefstal zitten in een klein hoekje op vakantie. Met een goede reisverzekering ga je zorgeloos op reis naar Thailand. Maar, we blijven Nederlanders en het moet natuurlijk niet te duur zijn. Waar moet je op letten bij het kiezen van een reisverzekering?

In het afgelopen jaar zijn de premies van reisverzekeringen flink gestegen. Ten dele komt dat door de stijging van de assurantiebelasting van 9 naar 21 procent. Bij het kiezen van een reisverzekering loont het dus zeker om verschillende maatschappijen met elkaar te vergelijken.

Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond blijkt namelijk dat bij de duurste polis de premie maar liefst drie keer zo hoog is als bij de goedkoopste. In het geval van een gezin met twee kinderen levert dit een verschil op van bijna 150 euro voor een doorlopende basispolis met wintersportdekking.

Laat je goed informeren

Nederlanders zijn weldenkende mensen en op alles voorbereid. Onverzekerd op vakantie gaan? Slechts 1 op de 8 vakantiegangers durft het aan. Kijk bij het kiezen van een reisverzekering wel uit voor oververzekering. Alles via internet regelen lijkt eenvoudig en de goedkoopste manier, maar je laten informeren door een maatschappij levert ook voordelen op.

Is die medische dekking in bijvoorbeeld Thailand wel nodig als je die ook al via je zorgverzekering hebt lopen?

kiezen van een reisverzekeringBij het kiezen van een reisverzekering komt vaak ook de annuleringsverzekering om de hoek kijken. Is het wel de moeite waard om die ook af te sluiten?

Als je bijvoorbeeld vroeg boekt, dan kun je soms ook zonder verzekering (een deel van) je geld terugkrijgen als je op tijd annuleert. Maak voor jezelf die overweging, want een annuleringsverzekering kost je meestal 3 tot 4 procent van de reissom.

Kiezen van een reisverzekering: doorlopend of los?

Dit blijft een lastige vraag. Bij het kiezen van een reisverzekering valt de keuze meestal op de doorlopende variant. Maar is dit wel altijd nodig?

In het geval van een reis naar Thailand wel. Ga je meer dan 21 dagen met vakantie? Dan is het goedkoper om voor de doorlopende reisverzekering te kiezen. Hou altijd wel rekening met de juiste dekking.

Bij het kiezen van een reisverzekering is er nog een belangrijk aandachtspunt. De dekking van uw reisbagage. Steeds vaker nemen we dure gadgets mee op reis. Tablets, smartphones, spiegelreflexcamera’s en ga zo maar door. Let er dus goed op of de dekking hoog genoeg is. In 2012 is een onderzoek gehouden, waaruit blijkt dat bijna 70 procent (!) van de polissen schade of diefstal van een smartphone tot maximaal 300 euro vergoedt. Ter illustratie: een nieuwe iPhone of een Samsung Galaxy kost al gauw boven de 1.000 euro
kiezen van een reisverzekering

Aanvullende verzekering voor elektronica

Er zijn ook polissen die 500 euro vergoeden voor meerdere soorten elektronica, zoals je laptop, tablet of camera. Stel je voor dat je tas met de complete inhoud wordt gestolen? Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je een aanvullende verzekering afsluit om dit riscico af te dekken.

Hou wel in de gaten dat verzekeraars niet snel uitkeren bij diefstal van dit soort gadgets. Laat je je iPhone bijvoorbeeld liggen op het strand of in de bus? Pech, de verzekeraar betaalt niet…

Uit bovenstaande informatie blijkt dus wel dat je goed moet opletten bij het kiezen van een reisverzekering. Dek jezelf dus tegen alle mogelijke risico’s in tijdens je vakantie in Thailand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: