fbpx
Ontdek Thailand 

Khun Korn waterval in Chiang Rai

Thailand kent vele watervallen, maar de Khun Korn waterval is om diverse redenen bijzonder. Allereerst is het de hoogste waterval van Thailand. 

Deze waterval, die soms ook de Tat Mok waterval wordt genoemd, is maar liefst 70 meter lang. Of hoog. Hoe dan ook, het water valt zo’n 70 meter naar beneden.

Onder die plek is een piepklein meertje ontstaan waarin je heerlijk verkoeling kunt zoeken. Dus als je hier naar toe gaat: Zwemspullen mee. Het is ook een heerlijke plek om te picknicken.

Wandelen

Behalve je zwemkleding raad ik ik je ook aan om wandelschoenen mee te nemen. De weg naar de Khun Korn waterval is namelijk een stevige trip. Hoewel maar 1,4 km lang.

khun korn watervalHet bospaadje gaat namelijk omhoog. En op sommige stukken best stevig. Ik ben een sportief iemand, maar ik ben af en toe gestopt om uit te hijgen. Ik liep dan wel met iemand mee die het leuk vond om er de pas in te houden. Ook een sporter dus.

Op een rustig tempo is de wandeling goed te doen, als je goed ter been bent. Mensen die niet zo goed ter been zijn, kunnen de wandeling ook maken, ze doen er iets langer over. 

Video van Khun Korn waterval

Aan het eind van de wandeling wacht je een mooie verrassing. Je loopt namelijk in een vrij dicht bamboebos en ineens sta je oog in oog met de waterval. De onderstaande video geeft een aardig beeld van wat je dan ziet.

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: