fbpx
Khong ChiamOntdek Thailand 

Kom tot rust in Khong Chiam

Aan de grens met Laos, ongeveer 90 km van Ubon Ratchatani, ligt Khong Chiam. Een slaperig plaatsje waar je helemaal tot rust kan komen.

Vaak als een verhaal zo begint dan weet je: Er is in dit stadje niet veel te beleven. En dat is ook dit keer waar. Dat betekent niet dat Khong Chiam niet de moeite waard is om eens te bezoeken. Het is maar net met welke intentie je gaat.

Het is bijvoorbeeld een perfecte tussenstop als je aan het rondtrekken bent. Of gewoon toe bent aan een beetje rust. Je neemt je boek mee, of kijkt over de rivieren Khong en Moon en overdenkt je leven en je zonden.

Hotels in Khong Chiam

Er zijn er genoeg en je moet ook wel op tijd boeken, want het slaperige plaatse wordt door veel reisorganisatie als stop gebruikt. Ik zelf verbleef in Hotel Peeradaa, net buiten het centrum. Ik had daar een hutje (cabin) aan de rivier dat voorzien van alles wat je nodig had. Tv, Airco, koelkast en een zacht bed.

Buiten staan teakhouten stoelen en een tafel, waar je heerlijk rustig een boek kunt lezen. Hier wordt in de morgen ontbijt geserveerd, rijstsoep. Geen broodjes. Kosten 1500 baht.

In het centrum langs de rivier zijn ook veel hotels te vinden. Die zitten allemaal in dezelfde prijsklassen. Het is een toeristisch oord, dus het is allemaal wat duurder.

Restaurants

In het centrum van Khong Chiam zijn tal van restaurants langs de rivier te vinden. Ik ben er langs gelopen, maar hoewel het er romantisch uitzag, vond ik ze onpersoonlijk aandoen. Ik had bij binnenkomst net over de brug een stel restaurantjes gezien. Ik koos er daar van uit. Het eten was erg goed en erg goedkoop.

Vreemd was wel dat de bediendes met roze Mickey Mouse oortjes opliepen. Er was ook een band, dus ik vermoed dat het een restaurant annex karaokebar was. Maar heb me prima vermaakt. Heb overigens weinig echte Thaise restaurants gezien met plastic stoeltjes en tafeltjes. De restaurants zijn vooral voor toeristen, denk ik.

Khong Chiam

Bezienswaardigheden in Khong Chiam

Dat wordt dus een kort lijstje. Allereerst is er op een heuvel de tempel Wat Tham Khuha Sawan, een buitengewone mooie tempel, die deels wit is. In de ochtend en in de avond kun je hier de zon zien opkomen en ondergaan, wat een prachtig gezicht is.

Verder kun je met een boot een rondvaart van een uur maken. Bij Khong Chiam komen namelijk de Moon en de Khong rivier samen. Als je goed kijkt dan zie je dat het water daar twee kleuren heeft. Groen en blauw. Verder zie je bomen uit het water groeien en prachtige rotsformaties. Zeer zeker de moeite waard. Kosten 200 baht per persoon.

En je kunt er lange wandelingen maken en genieten van de grillige heuvels en landschappen. Kosten: Gratis.

Lees ook