fbpx
Khlong Saen SaepBangkok Uitgelicht Video's 

Khlong Saen Saep watertaxi in Bangkok (video)

Bangkok is een hel als het om files gaat. Dagelijks staan forensen lang vast om naar hun werk te komen en weer naar huis te gaan. De Khlong Saen Saep taxiboot is een zeer handig alternatief om dit te voorkomen.

De Khlong Saen Saep is een vervuild kanaal die door Bangkok stroomt en uiteindelijk uitkomt in de Chao Phraya rivier.

Maar het is ook een alternatief voor 60.000 mensen die deze waterroute dagelijks gebruiken om de files op de wegen te vermijden. De paden langs het kanaal zijn betonnen voetpaden waar mensen wandelen.

Khlong Saen Saep De Saen Saep werd gegraven in opdracht van koning Rama III tijdens het conflict tussen Siam (het toenmalige Thailand) en Annam over Cambodja. De aanleg was bedoeld om wapens en soldaten te vervoeren naar buurland Cambodja. In 1837 werd begonnen met de bouw, die drie jaar later werd voltooid.

Een deel van het kanaal wordt gebruikt voor publiek transport met een bootservice in Bangkok. De paden naast de khlong zijn betonnen voetpaden aan beide kanten in veel gebieden waar mensen wandelen (ondanks de stank van het kanaal).

In andere gebieden kan het zwaar vervuilde water gebouwen in druipen na zware regenbuien. Het kanaal is verbonden met vele andere kanalen in een groot netwerk. Echter, de meeste andere kanalen hebben geen reguliere transportservice.

Vervuilde kanalen en prachtige natuur

De Khlong Saen Saep watertaxi heeft een gemengde reputatie. Enerzijds vaart de boot dus over zwaar vervuilde kanalen, anderzijds kom je door prachtige natuurgebieden. De route is in totaal 18 kilometer lang en wordt gevaren door ruim honderd boten met veertig tot vijftig zitplaatsen. De prijzen zijn afhankelijk van de afstand die je vaart, maar nooit spectaculair hoog.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds kun je gebruik maken van de bootservice over de Khlong Saen Saep. De dienst vaart tussen de wijken Pom Prap Sattru Phai en Bang Kapi in Bangkok. Bij de pier van Pratunam is een splitsing. De westelijke lijn eindigt bij Wat Saket, de oostelijke lijn bij het NIDA. Bij de universiteit kun je overstappen op andere boten.

In onderstaande video zie je een impressie van de Khlong Saen Saep watertaxi:

Lees ook

%d bloggers liken dit: