fbpx
Bangkok Uitgelicht 

Khlong Lat Mayom Floating Market in Bangkok

Khlong Lat Mayom is een van de 3 drijvende markten in de buurt van Bangkok. Niet meer dan 20 kilometer van de stad en bereikbaar met de taxi vanaf BTS-station Wongwian Yai.

Khlong Lat Mayom is niet zoals de enorme toeristische Damnoen Saduak markt of de overvolle Amphawa.

Het heeft nog echt de charme en authenticiteit van een lokale markt. Veel buitenlandse toeristen zie je er nog niet, al neemt dit wel steeds meer in aantal toe.

Je kunt er een paar uur doorbrengen om vervolgens de grootste Taling Chan floating market te gaan, slechts een paar kilometer verderop.

Floating Market

Iedereen houdt van floating markets. Zowel Thai als buitenlandse toeristen. Het bewijs ligt in de massale trek van de plaatselijke bevolking naar de markten, ieder weekend weer.

De markt heeft diepe wortels in het Thaise dagelijks leven en uit eten gaan is niet een speciale gebeurtenis zoals het is in het westen: het is leuk, goedkoop en ongedwongen. Het eten heeft zoveel variaties; het kan een thema worden voor je reis.

Net als bij de twee andere markten rond Bangkok, wordt de definitie van ‘ floating market ‘ een beetje opgerekt. Het is in feite meer een riviermarkt.

Het kanaal is hier erg smal en slechts enkele boten liggen geparkeerd langs de rivieroever en onder een lage brug. Er wordt gekookt voor de klanten die zitten te eten aan lage tafels langs het water. Het eten is altijd het hoogtepunt van de markt, zittend op een houten krukje niet hoger dan 10 centimeter is een leuke en exotische ervaring!

Wees niet te voorzichtig en probeer ook een aantal gerechten die je niet kent. ‘If you don’t try, You don’t know’, is een gevleugelde Thaise uitspraak en die geldt niet alleen voor eten.

Als je niet weet wat het is, gewoon wijzen naar het bord van je buurman: noedelsoep, Pad Thai, Kanom Jeen (koude rijst vermicelli) of Hoi Tod (oester omelet) voor 20 tot 30 baht per bord. De drankjes worden meestal verkocht door weer iemand anders.

Khlong Lat Mayom Floating Market

Het grootste deel van de markt is gebouwd op een stevige ondergrond en is verrassend groot en leuk, met allerlei kleurrijke snacks , snoep en gekookt voedsel, prachtige groenten en mooi fruit. Enorme papaja’s, grote groene of rijpe mango’s.

En als je denkt dat je ananas en bananen geproefd hebt, try again. De verse vruchten hebben een veel vollere smaak dan je gewend bent in Nederland.

Een goed idee is om de twee markten te combineren omdat ze niet ver uit elkaar liggen. Begin met Khlong Lat Mayom omdat het de kleinste van beide is.

Ga dan naar Taling Chan, waar je met een longtail-boot voor een zeer kleine vergoeding naar toe vaart en op weg nog naburige khlongs kunt bezoeken.

Beide geven je een geweldige insiders-blik op het dagelijks leven van de mensen die rond de rivier leven en ga voor zonsopgang op pad, om ervan te genieten!

Neem een taxi vanaf Wongwian Yai BTS-station. Het is een eindje rijden, maar voor 150 baht moet het lukken.

Video’s

Lees ook

%d bloggers liken dit: