fbpx
Khao Yai National ParkRest van Thailand Uitgelicht 

Khao Yai National Park (video)

Khao Yai National ParkBen je even helemaal klaar met het massatoerisme in steden als Bangkok, Pattaya of Phuket? Zoek dan je rust in het Khao Yai National Park.

Khao Yai National Park is een wat minder bekende toeristische attractie in Thailand en dat is misschien maar goed ook. Er gaan weliswaar georganiseerde groeptours heen, maar zo massaal als de bekende plekken in Thailand is het niet en zal het hopelijk ook nooit worden.Khao Yai National Park: niet ver van Bangkok

Khao Yai National Park is het eerste nationale park van Thailand en werd opgericht in 1962. In het gebied zelf wonen geen mensen. Rondom het park wonen voornamelijk boeren. Het nationaal park beslaat een oppervlakte van maar liefst 2.168 vierkante meter en ligt op zo’n 180 kilometer ten noordoosten van Bangkok.

Het wordt ook wel de poort naar de Isaan genoemd, aangezien Khao Yai National Park voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima ligt. Andere provincies zijn Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Khao Yai National Park is verreweg het meest bekende nationaal park en het op twee naar grootste van Thailand.

De vegetatie van het park is vooral tropisch regenwoud. De ingang van het park ligt op 400 meter hoog, maar grote delen van Khao Yai National Park liggen hoger dan 1.000 meter. De hoogste bergtop is 1.351 meter hoog. Vanzelfsprekend vind je hier veel flora (3.000 soorten) en fauna.

Olifanten en tijgers

Hier leven nog tijgers in het wild. Andere bewoners van het park zijn beren, olifanten, makaken, gibbons, wilde zwijnen en herten. In totaal leven er meer dan 70 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. Behalve flora en fauna heeft het park ook veel watervallen. Zij worden gevoed door vijf rivieren die in het park ontspringen. Verreweg de meest bekende waterval is de Namtok Heo Suwat, waar de beroemde film The Beach voor een deel werd opgenomen.

Khao Yai National Park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Als je van plan bent het park te bezoeken, dan kost de toegang je 400 baht. In onderstaande video krijg je een beter beeld over het park.
Lees ook