fbpx
Khao Yai Nationaal ParkOntdek Thailand Rest van Thailand 

Khao Yai Nationaal Park (Video)

Ongeveer 200 km ten noordoosten van Bangkok ligt het Khao Yai Nationaal Park. Dit is één van de oudste en meest bezochte natuurreservaten van Thailand.

De bergen Khao Laem met een hoogte van 131 meter en de Khao Khiew met een hoogte van 1351 meter liggen in het oostelijke gedeelte van het park langs het Khoratplateau. De beide bergen zijn vaak in nevel gehuld.

Bepaalde gedeeltes zijn nog regenwoud maar het merendeel bestaat uit bladverliezende bomen, palmbomen en bamboe. Door de hoge ligging is Khao Yai Nationaal Park minder vochtig en warm.

Dieren en planten

In de lager gelegen gebieden is grasland en bladverliezende bomen. De fauna is zeer divers waarbij makaken, langoeren en gibbos de meest waargenomen dieren zijn. Er zijn ook luipaarden, olifanten, zwarte beren, herten, wilde zwijnen en andere katachtige te zien. Hoewel de kans hierop vrij klein is. In totaal lopen er zo’n 200 olifanten en enkele tijgers wild iKhao Yai Nationaal Parkn dit park. Maar ook voor vogelliefhebbers heeft het Khao Yai park veel te bieden. Er zijn ruim 320 verschillende soorten geteld waaronder de neushoornvogel.

Olifanten en tijgers

Het park heeft meer dan 50 km paden die goed bewegwijzerd zijn. Om door het park te trekken is het aan te raden een gids te huren. Dit kan worden verzorgt bij het bezoekerscentrum maar vaak dat bij de pensions in de omgeving ook een gids kan worden ingehuurd. Door reisbureaus worden avondsafari’s aangeboden.  Ze gaan er dan op uit om olifanten en tijgers te spotten. Maar de kans daarop is klein. U zult vooral herten te zien krijgen.Khao Yai Nationaal Park

Watervallen

In het park zijn 2 watervallen. Dit zijn de Haew Narok waterval, die wat zuidelijk is gelegen, en de 20 meter hoge Haew Suwat waterval (ten oosten van het bezoekerscentrum). De Haew Narok waterval is zo’n 150 meter hoog en bestaat uit  drie niveaus.  Bij de ingang van het park zijn diverse hotels die onder andere ook safari’s verzorgen in het Khao Yai park.

Beste tijd om te bezoeken

Khao Yai Nationaal Park De droge tijd, van oktober tot januari, is de beste periode als u wild wil zien. Wel is aan te raden om wat warme kleding mee te nemen omdat de temperatuur kan dalen tot 10 graden. Bezoekt u het park in de regentijd dan is het aan te bevelen om de benen goed te bedekken vanwege de bloedzuigers die er dan zijn.

Dagelijks is het park geopend (bezoekerscentrum) van 8:00 tot 18:00 uur. Om het park te betreden is entree verschuldigd. Bij georganiseerde safari’s zit dit meestal inbegrepen in de prijs. Het Khao Yai Nationaal Park ligt ongeveer 200 km ten noordoosten van Bangkok en is vanaf daar per weg te bereiken via Highway 1 richting Saraburi en verder op via Highway 2 naar het reservaat. Op de website van het park vind je meer informatie.

Video Khao Yai Nationaal Park

Op onderstaande video kun je goed zien hoe prachtig het park is. De video is gemaakt door online-magazine Thai Guru:

Lees ook

%d bloggers liken dit: