fbpx
Khao Sok National ParkRest van Thailand Uitgelicht 

Khao Sok National Park: mooiste plek van Thailand?

Thailand herbergt ontzettend veel mooie plekken. Van bergen tot witte stranden. Maar wat is nu de allermooiste plek? Dat kan weleens Khao Sok National Park zijn…

Toeristen die er zijn geweest, zijn lyrisch over Khao Sok National Park. Hier vind je niet alleen een van de oudste regenwouden van de aardbol, maar ook fantastisch mooie meren, veel wildlife en ga zo maar door.

Kies voor een tour!

Het is echt de vakantiebestemming bij uitstek en laat zien waarom Thailand nu zo prachtig is. Als je daadwerkelijk naar het zuiden afreist, dan raad ik je aan om te kiezen voor een tour. Onder begeleiding van een gids zie je de mooiste plekjes van Khao Sok National Park.

Van een schitterend landschap met adembenemende uitzichten tot apen die in de bomen hangen. Het voelt een beetje als Jungle Book!

Slapen in een hutje met bezoek in de ochtend…

Het hoogtepunt van zo’n tour is het slapen in een primitief hutje, midden in de jungle. Als de avond is gevallen, dan zie je duizenden sterren aan de hemel verschijnen. Maar nog mooier…

Khao Sok National ParkHoe fantastisch is het om wakker te worden met oerwoudgeluiden. Tsjirpende krekels, vogels, apen en wat nog wel niet meer…

Dit zijn slechts een paar hoogtepunten als je ervoor kiest om een georganiseerde tour te maken door Khao Sok National Park.

Hoe kom je er?

Het park ligt op 100 kilometer ten zuiden van Surat Thani. Vanuit deze Zuid-Thaise stad vertrekt elk uur een minibusje naar de ingang van het park. Ook vanuit populaire toeristische plekken als Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi en Koh Tao kun je Khao Sok National Park bereiken.

Bij ieder reisbureau is wel een ticket te koop. Als je reist met een budget, dan kun je het beste de nachttrein of nachtbus nemen naar Surat Thani. Vliegen is sneller, maar meestal ook duurder. In dat geval kun je een ticket kopen naar Surat Thani, Krabi of Phuket.

Lees ook