fbpx
Khao SokOntdek Thailand Rest van Thailand 

Khao Sok, een bamboehutje op het water

In Thailand kan je op verschillende plekken slapen in drijvende hutjes. Hoe basic dit is, hangt af van de locatie. In het prachtige Khao Sok National Park slaap je in een bamboo hutje op prachtig helder water.

In Kachanaburi zijn er hotelkamers die meer lijken op een woonboot. Toch kan je daar ook tripjes boeken met een overnachting in een bamboehutje op een klein meertje.

Khao Sok Thailand is een prachtig natuurgebied in het zuiden van Thailand dat nog niet echt ontdekt is door het massatoerisme. In de verschillende plaatsjes zijn overnachtingsmogelijkheden, met name langs de rivier.

Khao Sok National Park

Hier bevindt zich een semi-evergreen regenwoud. Dit is een soort tussenvorm tussen de drogere bossen van Centraal Thailand, zoals de nationale parken van Kanchinaburi en de evergreen regenwouden van West Maleisie. Semi-evergreen houdt in dat er bomen bij zijn die hun blad verliezen in de droge tijd wat voor voorjaars/herfstachtige effecten zorgt.

Hier zitten soms ook drijvende hutjes tussen maar de allermooiste liggen in het stuwmeer waar het water glashelder is. Je kunt vanuit je hutje zo het water in springen. Er is een drijvend restaurantje en er liggen kano’s die je gratis mag gebruiken. Mocht je meer willen zien van de omgeving dan kun je er ook een excursie boeken.

Neem absoluut een zaklamp mee want de toiletten en douche zijn op het vaste land en je moet over een lange wiebelende vlonder.

Meer informatie: Khao Sok National Park

Duiken Khao Sok National Park

Khao Sok

Duiken in zoetwater is hier ook mogelijk waarbij je een bezoek brengt aan de geweldige onderwater formaties en overhangen van Pha Daeng, kunt zwemmen met katvissen en de waanzinnige silhouetten van de gigantische stalactieten en stalagmieten kan bewonderen.

Duikers horen minimaal Advanced Open Water te zijn en ten minste 30 duiken gelogd hebben. Wel willen we in dit geval dat je of de Diep Specialiteit of Cavern cursus doet in Khao Sok of de DSAT Tec Basics cursus bij ons op Koh Tao, voor je naar het park gaat.

Meer informatie op de website van Leer duiken op Koh Tao

Lees ook

%d bloggers liken dit: