Khao San Road ligt er verlaten bij

Het is maar een desolate aanblik als je op Bangkoks meest bekende weg rondloopt. Geen stalletjes, geen verkopers op Khao San Road. Maar er gloort hoop. 

Ooit was dit het walhalla van backpackers. Overal stalletjes met eten en snuisterijen. Een drukte van jewelste.  Het is volgens de een hemel en volgens de ander hel. Maar de aanblik die de straat nu biedt…. het is gewoon wéér een straat in de Thaise hoofdstad. Niks speciaals.


Het hoofdstedelijk stadsbestuur was het gekrioel van toeristen beu. Het wat was gevaarlijk, een ambulance zou er minutenlang over doen om van de ene kant naar de andere kant te komen. Ondoenlijk. Stel dat er brand is? Dan moeten de hulpdiensten er snel bij.

Verbod straatverkopen

Dus deed het bestuur precies wat ze in andere straten ook al gedaan hebben. Ze verbieden de straatverkopen en geven zones aan waar in de avond zogenoemde ‘Walking Streets’ mogen ontstaan. Avondmarkten.


De verkopers hebben daar geen zin in, en dat is logisch. Want ze bieden vrijwel allemaal hetzelfde aan. Als dat op één plek gebeurt, dan verkoopt dat niet meer.

Hoop voor Khao San Road

En ook de politie wil niet meewerken. Ze weigeren om de regels van het stadsbestuur te handhaven.

Toch komen de straatverkopers niet massaal terug. Ze overleggen eerst met het stadsbestuur in de hoop dat de regels weer worden teruggedraaid.

Dus voor wie van de drukte op Khao San Road hield… duimen! Er is nog hoop!

One Comment - Write a Comment

  1. Ja, heel jammer… jaarlijks zijn wij in Thailand op familiebezoek… en telkens constateren wij dat leuke dingen plots dienen ophouden te bestaan ! Vrees dat alle reisgidsen binnen enkele jaren zullen moeten herschreven worden ? Blijkbaar veroorzaken toeristen overal veel ellende (volgens de militaire junta)… Jammer voor de vele armere Thai die hun weinige inkomen uit de straatstalletjes dienen te halen, jammer voor de charmes van een anders prachtig land.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.