fbpx
Khao Khanap NamOntdek Thailand Rest van Thailand 

Khao Khanap Nam: kenmerkend Krabi

Iedereen kent Krabi wel. Deze kustplaats in het zuiden van Thailand is vaak een hub voor toeristen die naar een van de eilanden varen met de boot.

Maar ook in Krabi is er genoeg te doen. Zo vind je er veel goede restaurants en kun je ’s avonds een drankje nuttigen in een van de barretjes.

Maar ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, onder meer bij Khao Khap Nam. Dit is beter bekend als de Twin Mountains: dit zijn twee kleine kalkbergen van ongeveer honderd meter hoog.

Khao Khanap NamDeze bergjes flankeren de oever van de Maenam Krabi-rivier bij de ingang van Krabi en worden gezien als het icoon van de stad. Vooral vanaf de rivier heb je een fraai uitzicht op Khao Khanap Nam. Wil je dichterbij komen? Dan kun je een longtail boot huren. Dit kun je doen bij de Chao Fa pier en dat kost je zo’n 400 tot 500 baht per uur.

Het is ongeveer een kwartier varen naar de trap bij Khao Khanap Nam. Vanaf dit punt kom je uiteindelijk terecht bij de grotten onder de bergen. Deze grotten dienden ooit als oude nederzettingen.

Vandaag de dag vind je er exposities met archeologische vondsten uit de geschiedenis die hier ontdekt zijn. Je kunt ook een combinatietrip maken van de bezichtiging van Khao Khanap Nam. Dit doe je dan samen met een rondleiding door de mangrovebossen en een bezoek aan een nabijgelegen vissersdorp.

Hoe kom je in Krabi?

Vanaf zowel Suvarnabhumi Airport als Don Mueang Airport in Bangkok gaan er dagelijks meerdere vluchten richting Krabi. Je vliegt bijvoorbeeld met Bangkok Airways rechtstreeks naar Krabi.

Vanaf daar kun je een taxi naar het centrum van de stad nemen. Er zijn voldoende hotels te vinden, van goedkoop tot zeer luxe. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein of bus richting het zuiden te reizen. Vanzelfsprekend duurt je reis dan wel veel langer dan het vliegen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: