fbpx
Advertorial 

Kan ik tijdens deze Coronacrisis nog naar Thailand reizen?

Thailand kent een negatief reisadvies en het is zelfs uitgesloten om naar het meest zuidelijke deel van het land af te reizen, het gebied dat grenst aan Maleisië. Vrijwel alle openbare gelegenheden, behalve supermarkten en apotheken zijn in Thailand gesloten.

Tot 30 april is er een noodverordening uitgeroepen wat betekent dat Thailand alle grenzen heeft gesloten voor reizigers van buitenaf, behalve voor mensen met de Thaise nationaliteit, personen met een werkvergunning en personen met beroepen in de transportsector zoals piloten.

Het is op dit moment nog mogelijk een overstap in Thailand van minder dan 24 uur te maken, zonder uit de transitzone te komen en met ‘fit to fly’-verklaring.

Phuket is met directe ingang tot 30 april gesloten voor in -en uitreizen, met uitzondering van vliegverkeer. Dit laatste kan invloed hebben op uw mogelijke reis naar de internationale luchthaven Suvarnabhumi airport.

Houd de informatie via de media en BuZa in de gaten

Omdat deze noodverordening nogal voor verwarring bij buitenlandse reizigers kan zorgen, is het belangrijk de actuele nieuwsvoorziening hierover in de gaten te houden. Dat kan onder meer via luchtvaartmaatschappijen en het Ministerie voor Buitenlandse Zaken (BuZa). De verspreiding van het corona-virus gaat momenteel snel in Thailand en daardoor kan de situatie per dag veranderen, in het geval de overheid daar steeds scherpere noodmaatregelen instelt.

Visum Thailand nodig voor langer verblijf dan dertig dagen

Wie voor meer dan dertig dagen in Thailand wil verblijven, heeft een visum nodig . Deze kost 69,95 euro per persoon en u kunt uw aanvraag minimaal vier en maximaal negentig werkdagen voor vertrek indienen.

Bij de aanvraag moet u kunnen aantonen dat de heen- en terugvlucht al geboekt zijn. Hotelovernachtingen vastleggen is niet noodzakelijk.

Nederlanders kunnen nog geen gebruik maken van een e-visum. Het ‘fysieke’ visum Thailand aanvragen kan via een visumbureau of via de ambassade van Thailand in Den Haag of het consulaat van Thailand in Amsterdam. Door het uit te besteden aan een visumbureau worden twee ritjes naar het consulaat bespaard.

Voor een visumaanvraag is een paspoort nodig dat bij de aankomstdatum minimaal zes maanden geldig is, met twee lege tegenover elkaar liggende pagina’s. Met het visum mag u Thailand één keer inreizen, voor een duur van maximaal zestig dagen.

Lees ook