Kamperen in Thailand, het kan

Thailand lijkt het land van de hotels, resorts en guesthouses wat betreft de accommodaties voor toeristen. Kamperen in Thailand komt niet veel voor, maar het kan wel.

Met kamperen in een tentje hoop je altijd op goed weer. Niets is zo vervelend als regen en een klein tentje. Meestal weet je in Thailand wel wanneer het veel regent en wanneer de droge periode is. Dat zou dus een pre moeten zijn voor het kamperen.

Voor Thailand is juist dat goede weer of toch zeker de hoge temperaturen een nadeel om je verblijf in een tentje te regelen.

’s Morgens zwetend uit je tent rollen is niet ideaal. Toch is er een tijd en een streek waar het wel kan.Kamperen in Thailand

Op initiatief van de Koningin Moeder Sirikit is in de noordelijke provincie Mae Hong Son een plan ontwikkeld dat kamperen in Thailand mogelijk maakt. In het noorden van de provincie ligt Pang Ung, een Shan dorpje. Het is een afgelegen dorpje dat een rol speelt in de landbouw en voor de kenners en natuurliefhebbers het plekje is om te gaan kamperen.

Het is een redelijk goed bewaard geheim, staat niet als zodanig aangegeven op de kaarten en ligt op zo’n 2 uur rijden van de dichtbij zijnde stad. Aan het eind van een kronkelige weg midden in de bossen ligt de camping.

Veel bezoekers zetten hun tentje op aan de rand van het zoetwaterreservoir. De koelte van de watermassa maakt een verblijf extra aangenaam. Een prettig windje in de koele ‘wintermaanden’ en het ontwaken met de geluiden van het bos hoort tot de attracties. Bij een heldere nacht loodsen duizenden sterren je naar dromenland.

Een verblijf heel laat in het seizoen kan zorgen voor wat ijskristallen op de bloemen en planten. Prachtige ochtend mist bij een verder stralende zonsopgang komt vaker voor.

Het enige nadeel lijkt wel de afstand tot de stad. Je moet wat beter plannen om de spulletjes voor je verblijf vooraf ingekocht te hebben.

Je komt er niet veel buitenlandse toeristen tegen. Hooguit wat verdwaalde backpackers. Verder zullen het vooral de Thai zijn die je vergezellen.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.