fbpx
kamperen in thailandOntdek Thailand 

Waar kun je kamperen in Thailand?

Nederlanders staan erom bekend; in een tentje slapen gaat ze eigenlijk heel goed af. Hoe geweldig is het om twee van onze favorieten samen te voegen? Kamperen in Thailand, is dit mogelijk? En zo ja, waar kunnen we allemaal in een tentje overnachten?

Voor elke kampeerder is er natuurlijk wat wils, maar je eigen tent meenemen hoeft tegenwoordig niet meer. Het ervaren van slapen in de natuur kan namelijk prima in tenten die al voor je zijn opgezet. Een paar van onze favorieten in het noorden van Thailand vind je hieronder.

Campiness Camping and Farmsook in Chiang Mai

Bij deze camping zijn er ongeveer 12 tenten opgezet op een groot terrein met mooi uitzicht. Iedere tent heeft zijn eigen plateau waar het op staat, onder een afdak welteverstaan.

Naast de tent staat een eigen badkamer, dat betekent dus niet met je roze wc-rol over de camping struinen ’s nachts.

Beachclub@Pai in Pai

De beachclub brengt je de ervaring van een jongerencamping alleen dan midden tussen de bergen in Thailand. De slaapzalen zijn vervangen door prachtige grote tenten waar je met zes personen in ligt.

Het fijne aan deze camping is dat je ook een eigen tent (voor 6 personen) tegelijk kan reserveren.

Li-su Camp at Samoneng

Deze camping brengt je naar een droomparadijs voor een goede prijs. Je kunt hier genieten van een prachtige opzet van tenten in en rondom een tuin waar overal lichtjes branden.

De sfeer van de tenten en het terrein zijn eigenlijk te vergelijken met een intiem festival waar je, je dagen kunt vermaken.

De warme temperatuur kan een heel andere vibe geven aan het kamperen. Daarom hebben we ook een aantal favorieten opgesteld in het prachtige zuiden van Thailand. Hieronder zijn deze te vinden.

Samui Caravans

De naam zegt het al, caravans aan het strand. Bij Samui Caravans krijg je de ultieme vakantie vibe heel snel te pakken, vanuit de caravan of je tent ben je namelijk binnen no-time met je voeten in de blauwe zee.

Sametnangshe Boutique in Ao Phang Nga National Park

Kamperen dat doen we voornamelijk voor de natuur en daar staat deze camping centraal om. Het uitzicht vanaf de tenten is werkelijk geweldig aangezien het op een plateau geplaatst is.Daarnaast kom je hier helemaal tot rust.

The Camp Resort in Si Phangnga National Park

Kamperen maar dan wel met een beetje luxe, dat kun je zeker vinden bij Het Camp Resort. Het is wat aan de prijzige kant maar daarvoor verblijf je wel op een camping die all-inclusive is en hele goede faciliteiten aanbiedt.

Het is misschien iets afgelegen maar aangezien je helemaal geen eten meer hoeft te zoeken kun je jezelf alleen maar bezig houden met of je wel genoeg zonnebrand hebt opgedaan.

Lees ook