fbpx
Kaeng Krachan Nationaal ParkOntdek Thailand 

Kaeng Krachan Nationaal Park

Het Kaeng Krachan Nationaal Park is het grootste natuurpark van Thailand met een totale oppervlakte van circa 3000 vierkante kilometer. Een must voor de wandelliefhebber. 

Kaeng Krachan Nationaal Park ligt redelijk dichtbij Bangkok op ongeveer slechts 60 km ten zuidwesten van Phetchaburi. Echter er komen maar weinig toeristen. Ga je wandelen dan is het  aan te raden om een van de gidsen in te huren.

Bij het hoofdkantoor van het park, gelegen aan het eind van de weg voorbij de dam, kun je verdere informatie krijgen of een gids te begeleiding huren. Het Kaeng Krachan Nationaal Park is dagelijks geopend van 6:00 tot 18:00 uur. Er wordt entree geheven.

Natuur en wildlife

Bijna de helft van het park beslaat de Thaise provincie Phetchaburi. In het Kaeng Kracham Nationaal Park ontspringen de rivieren de Phetchaburi en de Pranburi. Door de grote oppervlakte is er een echte wild-life cultuur met veel dieren.

Zo leven er in het wild tijgers, olifanten, luipaarden, beren, herten, gibbons en andere apensoorten. Bij veel vogelliefhebbers is dit park ook populair vanwege het grote aantal soorten stand- en trekvogels. Men schat dat er zeker 300 verschillende soorten vogels zijn.

Kaeng Krachan Nationaal Park

Trektochten

De hoogste berg is de Phanoen Tung met de top op 1207 meter. Er zijn tochten voor het beklimmen van de berg waarbij je volop kunt genieten van het uitzicht op het groene landschap. Het park biedt diverse omgevingen van regenwoud tot savannegrasland, een zoetwatermeer maar ook ruige bergketens.

Er is een wandelroute naar de Tho Thip waterval. Deze waterval bestaat uit wel 18 verschillende niveau’s. Achter de Kaeng Krachan dam kan men zich ontspannen door te zwemmen of met een boot rond te varen. Aan het ‘strand’ van dit grote stuwmeer zijn overdekte zitjes met de mogelijkheid om wat te eten of drinken te bestellen.

Video over Kaeng Krachan Nationaal Park

Aan de zuidrand van Kaeng Krachan is de Pala U waterval. Dit is in de richting van bergketen die Thailand en Myanmar scheidt. De Pala U waterval heeft totaal elf niveaus. Beste tijd om deze te bezichtigen is gedurende de regenperiode (mei tot november).

Met deze amateur-video krijg je mooi beeld van het park.

Lees ook