fbpx
jungle in ThailandOntdek Thailand Rest van Thailand 

Jungle in Thailand: waar moet je heen?

Wie aan Thailand denkt, ziet al snel tempels, monniken en tropische stranden voor zich. Buiten steden, tempels en eilanden zijn er een heleboel plekken te vinden waar je de jungle in Thailand in kunt.

Een paar uur rijden ten westen van Bangkok vind je een natuurgebied waar je lekker kunt bijkomen na je verblijf in de drukke hoofdstad. Alleen de rit ernaar toe is al leuk: je kunt een deel met de trein reizen over de oude Dodenspoorweg richting Birma. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten over de kronkelende River Kwai en steekt een paar indrukwekkende houten spoorbruggen over.

Even snel de natuur in: de River Kwai

Eenmaal aangekomen in Kanchanaburi, zoef je per longtailboot naar je accommodatie: drijvende junglerafts op de rivier. Je hebt je eigen geschakelde drijvende huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit, maar ’s avonds verlichten flakkerende olielampen het geheel. Voor het echte junglegevoel, even ver weg van de bewoonde wereld.

De echte oerwoudervaring: Khao Sok National Park

In het zuiden van Thailand ligt een stuk ongerept oerwoud waar je je tussen torenhoge woudreuzen en dichte varens bevindt. Er zijn paden uitgezet waar je zelf of samen met een gids de natuur in kan trekken. Ook liggen er verschillende rivieren en meren waar je met een kajak of opblaasband vanaf het water de jungle kunt bekijken en beleven.

Slapen kun je hier in de Anurak Community Lodge, een bijzondere accommodatie die in samenwerking met de lokale bevolking is opgezet. Zo zijn er voornamelijk Thai werkzaam, geven de gidsen presentaties over natuurbehoud en zijn zowel de lodge als activiteiten duurzaam ingestoken. Vanaf de veranda van je eigen junglehuisje kun je hier genieten van de sprookjesachtige omgeving, omgeven door hoge bergwanden midden in het woud.

jungle in Thailand
Khao Yai safari

Voor dierenliefhebbers: Khao Yai National Park

In het oosten van Thailand ligt een ander natuurpark waar je de jungle in kunt trekken. Het Khao Yai NP is het oudste nationale park van Thailand. Het gebied is heel uitgebreid en er leven talloze dieren als wilde olifanten, herten, beren, wilde zwijnen en gibbons, makaken, slangen en papegaaien. Met een gids kun je er hier met een jeep op uit trekken om het wild te spotten.

Ook is hier een bijzondere vleermuizengrot: omdat de vleermuizen tegen zonsondergang naar buiten komen, zie je ontelbare vleermuizen uitzwermen tegen de ondergaande zon en kun je de roofvogels volgen die proberen een vleermuisje te verschalken. Buiten de grote verscheidenheid aan dieren, is ook het landschap van Khao Yai behoorlijk spectaculair, met uitzichten op bergtoppen, watervallen en een exotische vegetatie.

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van reisorganisatie Riksja Travel.

Lees ook