Hoe kies je jouw ideale backpack voor in Thailand?

Rugzakken voor op reis zijn in allerlei soorten en maten te koop. Maar hoe kies je jouw ideale backpack voor in Thailand? Ik zoek het voor je uit.

Miljoenen backpackers gingen je voor in Thailand. En geef ze eens ongelijk! Het is dé backpackbestemming waar je goedkoop kunt eten, drinken, slapen en natuurlijk rondreizen.


Maar voor je voet aan wal in Bangkok zet na een lange vlucht, is het slim om stil te staan bij een paar zaken. Dat begint met het kiezen van jouw ideale backpack voor in Thailand. Want… een goede voorbereiding is het halve werk!

jouw ideale backpack in thailand
Foto: Jan Hecking

Travelpack

Je gaat niet voor een paar dagen naar Thailand, dus je komt al gauw uit bij een rugzak met een maximale inhoud van zo’n 80 tot 90 liter – ook wel travelpack genoemd. Deze tassen zijn ontworpen voor veel en lang reizen en gemakkelijk mee te nemen in vliegtuig, trein en bus. Ideaal dus voor in Thailand!

Vervolgens ga je af op persoonlijke voorkeuren, zoals het aantal vakken, ventilatie, toegankelijkheid etc. Hoe meer vakken, hoe gemakkelijker het is om je tas in- en uit te pakken en het overzichtelijk te houden tijdens je reis.

Houd er trouwens ook rekening mee wat voor activiteit je gaat doen. Staat een paar dagen trekking door de jungle op het programma? Dan is het zeker aan te raden om dit mee te nemen in je keuze.

Hier vind je allerlei tips hoe je jouw ideale backpack voor in Thailand uitzoekt.

Inpakken van je backpack

Nadat je jouw rugzak hebt aangeschaft, ga je deze inpakken voor vertrek. Wat mag er niet in je backpack ontbreken?

Hoewel je de meeste dingen in Thailand kunt kopen, is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Ik geef je een paar tips:

 • Lonely Planet Thailand – deze reisbijbel is een must, uitleg overbodig!
 • Oordopjes – ideaal voor in het vliegtuig, die luidruchtige bus of in de boemelende trein.
 • Hangslot – altijd handig voor bij kluisjes in guesthouses.
 • Flightbag – een hoes die over je backpack gaat en deze beschermt in bagageruimtes.
 • Powerbank – je wilt toch niet met een lege smartphonebatterij komen te zitten?

Dit artikel is een samenwerking tussen Hier is Thailand.nl en Bever.

2 Comments - Write a Comment

 1. Lonely planet mee?
  In deze tijd is dit hopeloos ouderwets. Je ziet ook bijna geen toeristen meer die het gebruiken. Deze functie is overgenomen door een smartphone.
  Een powerbank meenemen? Als je naar Thailand reist koop je die toch daar.
  Origele powerbanks voor een fractie van de prijs wat je in Nederland betaald..
  Een rugzak aanschaffen is er ook in Nederland alvast een paar dagen gebruik van te maken.
  Een fabrieksfout, ritsen die goed werken enz heb je dan al ontdekt.
  Veel vakjes kan lastig zijn. Je blijft dan zoeken naar het vakje waar iets opgeborgen zit. Ik gebruik plastic hoesjes transparant en met 2 of 3 opbergvakken is het eenvoudiger terug te vinden.

  Reply
 2. De powerbank is idd, een goeie tip.Als je oropax bedoelt , zijn die efficient, niet die schuimrubber gevalletjes. Als reisgids gebruik ik zelf de Trotter, je verdwaalt anders in de bulk aan info, met vaak maar weinig ervaringsbeoordeling. Mijn rugzak is 65 l. groter nodigt uit tot loeizwaar gewicht, ballast en een risiko, je bent topzwaar. Vooral op kleren en handdoeken kun je bezuinigen. ga ja naar hetnoorden, koop dan sokken en een trui in Chiang Mai, en sjouw daar niet het hele land mee door. evenzo een spijkerbroek, die je, behalve in het noorden, niet draagt.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.