fbpx
jouw ideale backpack in thailandAdvertorial Uitgelicht 

Hoe kies je jouw ideale backpack voor in Thailand?

Rugzakken voor op reis zijn in allerlei soorten en maten te koop. Maar hoe kies je jouw ideale backpack voor in Thailand? Ik zoek het voor je uit.

Miljoenen backpackers gingen je voor in Thailand. En geef ze eens ongelijk! Het is dé backpackbestemming waar je goedkoop kunt eten, drinken, slapen en natuurlijk rondreizen.

Maar voor je voet aan wal in Bangkok zet na een lange vlucht, is het slim om stil te staan bij een paar zaken. Dat begint met het kiezen van jouw ideale backpack voor in Thailand. Want… een goede voorbereiding is het halve werk!

jouw ideale backpack in thailand
Foto: Jan Hecking

Travelpack

Je gaat niet voor een paar dagen naar Thailand, dus je komt al gauw uit bij een rugzak met een maximale inhoud van zo’n 80 tot 90 liter – ook wel travelpack genoemd. Deze tassen zijn ontworpen voor veel en lang reizen en gemakkelijk mee te nemen in vliegtuig, trein en bus. Ideaal dus voor in Thailand!

Vervolgens ga je af op persoonlijke voorkeuren, zoals het aantal vakken, ventilatie, toegankelijkheid etc. Hoe meer vakken, hoe gemakkelijker het is om je tas in- en uit te pakken en het overzichtelijk te houden tijdens je reis.

Houd er trouwens ook rekening mee wat voor activiteit je gaat doen. Staat een paar dagen trekking door de jungle op het programma? Dan is het zeker aan te raden om dit mee te nemen in je keuze.

Hier vind je allerlei tips hoe je jouw ideale backpack voor in Thailand uitzoekt.

Inpakken van je backpack

Nadat je jouw rugzak hebt aangeschaft, ga je deze inpakken voor vertrek. Wat mag er niet in je backpack ontbreken?

Hoewel je de meeste dingen in Thailand kunt kopen, is het verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Ik geef je een paar tips:

  • Lonely Planet Thailand – deze reisbijbel is een must, uitleg overbodig!
  • Oordopjes – ideaal voor in het vliegtuig, die luidruchtige bus of in de boemelende trein.
  • Hangslot – altijd handig voor bij kluisjes in guesthouses.
  • Flightbag – een hoes die over je backpack gaat en deze beschermt in bagageruimtes.
  • Powerbank – je wilt toch niet met een lege smartphonebatterij komen te zitten?

Dit artikel is een samenwerking tussen Hier is Thailand.nl en Bever.

Lees ook

%d bloggers liken dit: