fbpx
straathonden op ao nang beachUitgelicht 

Jongetje (5) aangevallen door straathonden op Ao Nang Beach

Een 5-jarige jongetje uit Finland ligt gewond in het ziekenhuis nadat hij werd aangevallen door straathonden op Ao Nang Beach in Krabi.

Het treurige incident vond plaats op het onder toeristen populaire strand. Vier tot vijf zwerfhonden vielen het jochie aan toen hij in de zee stond en beten hem in zijn keel. Zwaar bloedend werd hij door zijn vader de ambulance ingedragen.

De behandelende doctoren vrezen ervoor dat het jongetje wellicht hondsdolheid heeft opgelopen. Veel straathonden in Krabi hebben deze ziekte onder de leden.

Ao Nang in Krabi is erg geliefd onder toeristen. Vooral Scandinavische vakantiegangers verblijven er graag voor een langere periode. Er worden wel vaker mensen (vooral kleine kinderen) aangevallen door straathonden op Ao Nang Beach en het is een kwestie van tijd voor dit serieuze gevolgen heeft voor het toerisme in dit gebied.

Houd afstand van zwerfhonden in Thailand

Hoe lief zwerfhonden ook lijken, haal ze nooit aan. Ze hebben vaak een rotleven en zijn daardoor bang voor alles en iedereen. Met alle gevolgen van dien. Hou afstand en loop er met een grote boog omheen.

Word je toch gebeten door een zwerfhond? Ga dan meteen naar het ziekenhuis en verteld wat er is gebeurd. Nog beter: haal voor vertrek naar Thailand een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) om het probleem voor te zijn.

Lees ook