F Johnny Hallyday niet naar Thailand vanwege onrust - Hier is Thailand.nl
johnny hallydayMuziek 

Johnny Hallyday niet naar Thailand vanwege onrust

johnny hallydayDe Frans-Belgische oerrocker Johnny Hallyday heeft zijn minitournee van deze maand door Azië geannuleerd vanwege de onrust in Thailand. Dat heeft zijn lokale concertpromotor meegedeeld.

Volgens promotor Your Mum is de concertreis uitgesteld tot april 2014. Johnny Hallyday durft het dus niet aan om naar Thailand te komen, hoewel de demonstraties alleen in Bangkok plaatsvinden. En dan ook nog eens in een deel van de stad waar overheidsgebouwen staan. Niet in het toeristische deel dus. Het lijkt dus paniek om niks, maar wellicht heeft de zanger er op basis van beelden vanuit de media toch geen goed gevoel bij.

Johnny Hallyday: de Elvis van de francofone wereld

Johnny Hallyday wordt gezien als de Elvis Presley van de francofone wereld en geniet vooral in zijn thuisland Frankrijk een ongekende populariteit. Van zijn platen werden in totaal meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Hij werd drie keer onderscheiden met diamant, 22 maal met platina en 40 keer met goud. In Nederland bereikte Hallyday tot twee maal toe een nummer-1-notering in de hitlijsten.

De zanger trad op over de hele wereld. In elk werelddeel heeft hij wel concerten gegeven. Ook kwam hij regelmatig in Azië. De Belg Johnny Hallyday vierde op 15 juni zijn zeventigste verjaardag op de bühne. Geboren op 15 juni 1943 in Parijs had Hallyday een Belgische vader, Léon Smet. Bij de burgerlijke stand is Hallyday dan ook als Jean-Philippe Smet bekend. Reeds in de jaren vijftig begon hij muziek te maken. Zijn eerste album dateert van 1960.

Lees ook

%d bloggers liken dit: