fbpx
restaurant La CapannaEten en drinken Rest van Thailand 

Italiaans restaurant La Capanna in Laem Mae Phim

restaurant La CapannaJe kunt heerlijke visgerechten eten in het vissersdorpje Laem Mae Phim, maar als je nu een keer iets anders wilt dan is restaurant La Capanna een uitstekend uitstapje.

Als je over de boulevard van Laem Mae Phim wandelt dan struikel je zowat over de visrestaurants, zoveel zijn er. De visliefhebber komt hier echt aan zijn trekken. In de nacht zie je de bootjes *groene lichtjes) uitvaren en kun je vanaf je tafeltje de vissers bezig zien om de vangst voor de volgende dag binnen te halen. Het is ook allemaal heerlijk vers. Maar, na een paar dagen vis kan ik me zo voorstellen dat je wel eens een andere maaltijd wilt. Een pizza. Of pasta. Dat kan natuurlijk ook met vis, maar dan op Italiaanse wijze bereidt!

restaurant La CapannaDiner en lunch

Tijdens mijn verblijf in Laem Mae Phim, een klein pittoresk vissersplaatsje onder de rook van Rayong, raakte ik bijna verslaafd aan de gerechten van La Capanna, maar ook van de sfeer. Eigenaar Marco is een echte Italiaan en weet aan de boulevard een echt stukje Italië neer te zetten. Dat begint al als je binnenkomt. De Thaise bedienden zullen je in het Thai begroeten, maar als Marco er zelf is dan komt hij met een breed armgebaar en een hartverwarmend “Bon Giorno” je tegemoet.

Marco zijn vrouw zwaait de scepter in de keuken. Een echte Thaise, maar dan proef je niet aan de gerechten. Hoe Marco dit zijn vrouw geleerd heeft, is voor mij een raadsel, maar pizza’s en de pasta’s smaken echt authentiek Italiaans. Zelfs de bodem is volgens Italiaans recept gemaakt.

Ook de lunches zijn er overheerlijk. Zo heb ik er op een lome middag bijna twee uur doorgebracht. Met een restaurant La Capannaheerlijke tonijnsalade en bruschetta’s met tomaat en truffels. En een Chardonnay om de middag nog een extra lome dimensie te geven. Ja, Marco kent zijn wijnen. En ze zijn echt niet allemaal Italiaans.

Restaurant La Capanna

Je vindt Italiaans restaurant La Capanna aan vrijwel aan het begin van de boulevard. Je bent net de bocht doorgekomen en dan is het nog een klein stukje doorrijden. Let op het bord aan je linkerhand. Telefoon: 0874027944 of 0804232674.

Lees ook

%d bloggers liken dit: