fbpx
IsaanIsaan Ontdek Thailand 

De Isaan, een bezoekje waard

De Isaan, het Thaise platte- of boerenland. Het is een deel van Thailand dat niet veel toeristen trekt. Onterecht, want er is er prachtig! 

Het is niet gek dat veel toeristen dit deel van Thailand overslaan. Er wordt door de reisorganisaties veel liever geadverteerd met parelwitte stranden en of het culturele noorden van Thailand. Daar komt bij dat de Thai de Isaan ook zien als het arme achterland. In het Thai heeft het zelfs de naam Baannok (vogelhuisje).

Maar de Isaan kent heel veel (onontdekte) schoonheid, zoals nu ook de Amerikaanse zender CNN ontdekt heeft. Die zette de streek, die in het noordoosten van Thailand ligt, hoog op een lijst van mooie vakantieplekken. Dat inspireerde de Toeristische Autoriteit Thailand (TAT) weer tot een een top 3 van plekken in de Isaan die zeker een bezoekje waard zijn.

Khon Kaen

In het hart van de Isaan regio ligt Khon Kaen. Hier wordt veel waarde gehecht aan het behouden van de lokale gebruiken en tradities. Op de lokale marktjes kun je dan ook heerlijke pittige hapjes proeven, welke typerend zijn voor deze regio. Door de ligging van Khon Kaen is de plaats een ideale uitvalsbasis om de omgeving en ook de naastgelegen landen Laos en Cambodja te verkennen.

Isaan
Ruines in Phimai

Phimai

De Phrasat Hin Phimai is het grootste Khmer-tempelcomplex in Thailand. De deels gerenoveerde tempels en ruïnes zijn gebouwd tussen de 12e en 16e eeuw en zijn nog in goede staat.

Udon Thani

Nog noordelijker ligt Udon Thani, door velen beschreven als de schoonste stad van Thailand. De gelijknamige provincie bestaat uit heuvels, rijstvelden en bossen. Daarnaast vind je er veel nationale parken en archeologische vindplaatsen.

Isaan

En zo zijn er nog veel meer plekken die zeker een bezoek waard zijn. Bijvoorbeeld Buriram, dat zeker zo cultureel is als Chiang Mai. En niet te vergeten: de hoofdstad van de Isaan: Ubon Ratchatani. Een stad die snel zijn weg weet te vinden in de moderne wereld.

Lees ook