fbpx
reis naar Thailand te goedkoopUitgelicht 

Is een reis naar Thailand te goedkoop geworden?

Tickets naar Thailand zijn de afgelopen tien jaar honderden euro’s goedkoper geworden. Aan de ene kant mooi! Aan de andere kant: Is een reis naar Thailand niet té goedkoop geworden? 

Als ik weer eens op zoek ga naar tickets voor een trip naar Thailand, dat raak tegenwoordig ik meer en meer verbaast. Een vliegmaatschappij als EVA Air biedt een retourtje tegenwoordig al aan voor net iets meer dan 600 euro.

Met de regelmaat van de klok komen ze ook met aanbiedingen, waardoor een ticket nog eens honderd euro goedkoper uitvalt. En als je niet rechtstreeks vliegt, zijn de tickets nog goedkoper.

Afgezien van de effecten van vliegen op het milieu en klimaatveranderingen (ik maak me daar zorgen over) komen er meer en meer toeristen naar Thailand die voorheen naar de Costa del Sol of Brava gingen.

Nieuwe vakantieganger

Niet geringschattend bedoeld, maar zij hebben een ander doel met een vakantie dan de gemiddelde vakantieganger in Thailand. Die laatste komt voor cultuur, eten, historie en ook strand.

De nieuwe vakantieganger die getrokken wordt door goedkope tickets komt vooral voor strand, feest vieren en drank. En dan krijg je meer en meer excessen, zoals die twee jonge toeristen die graffiti spuiten op een stadsmuur in Chiang Mai. Of de meneer (zie de video) die een fiets steelt van een bewaker.

Ook komen er steeds meer foto’s op sociale media voor van mensen die een handstand doen bij een Boeddhabeeld. Of er zelfs op gaan zitten. In een bikini of zelfs topless gaan zonnen in een park.

Reis naar Thailand te goedkoop

Dit gedrag heeft namelijk een neveneffect dat ik al een tijdje waarneem. De beroemde Thaise glimlach wordt steeds kleiner.

Medewerkers in hotels en in restaurants reageren meer en meer met chagrijn in plaats van geduld. Er vinden ook meer confrontaties plaats tussen Thai en toeristen.

Er zit dus een prijskaartje aan die goedkope tickets voor een reis naar Thailand…

Lees ook

%d bloggers liken dit: