fbpx
internationaal vuurwerkfestivalPattaya 

Internationaal Vuurwerkfestival in Pattaya

internationaal vuurwerkfestival De Thaise badplaats Pattaya biedt normaal gesproken al genoeg vuurwerk, maar met het Internationaal Vuurwerkfestival wordt hier nog wat extra cachet aan gegeven.

Dit jaar vindt het Internationaal Vuurwerkfestival plaats in het laatste weekend van november: op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Tijdens deze 2 dagen krijgen bezoekers een schitterend en bovendien gratis vuurwerkfestijn voorgeschoteld. Voor vuurwerkliefhebbers is het een absolute must om hierbij aanwezig te zijn.

Vierde Internationaal Vuurwerkfestival in Pattaya

Het Internationaal Vuurwerkfestival wordt gehouden bij de baai voor het populaire winkelcentrum Central Festival aan de Beach Road. Dit jaar is het alweer de vierde keer dat het vuurwerkfestijn wordt georganiseerd, maar tegelijk de eerste keer dat Pattaya City, de provincie Chonburi en het Ministerie van Defensie hierin samenwerken.

Tijdens de voorgaande jaren was het Internationaal Vuurwerkfestival namelijk een particulier initiatief, maar vanwege het grote succes is besloten om het festijn aan de jaarlijkse evenementenkalender toe te voegen. Het vuurwerk wordt de lucht in geschoten vanaf drijvende platforms die liggen in Pattaya Bay. Vanwege veiligheidsredenen liggen deze op één kilometer van het strand.

100.000 bezoekers

Binnenkort wordt de officiële lijst met deelnemende landen bekendgemaakt. Vooralsnog hebben 4 landen hun komst toegezegd. Dit zijn de Verenigde Staten, Canada, China en Singapore. Dit aantal wordt waarschijnlijk nog groter als we kijken naar de deelnemerslijst van vorig jaar. Toen streden Australië, China, Denemarken, Duitsland, Italië, Japan, Filippijnen, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten om de overwinning.

Als je naar het Internationaal Vuurwerkfestival in Pattaya wilt gaan, dan loop je de kans dat alle hotels vol zijn. Er wordt namelijk zo’n 100.000 bezoekers verwacht. Wil je nog een kamer regelen, dan moet je er serieus snel werk van maken.

Om je een beeld te geven wat je kunt verwachten, heb ik hieronder een video van het Internationaal Vuurwerkfestival Pattaya 2012 geplaatst:


Lees ook