fbpx
Internationaal rijbewijs in ThailandPraktische informatie Uitgelicht 

Internationaal rijbewijs in Thailand nodig

Als je van plan bent om zelf auto te gaan rijden of een scooter te gaan huren, hou er dan rekening mee dat je een internationaal rijbewijs in Thailand nodig hebt. 

Het is een vaak gemaakte vergissing, die je op een verkeersboete kan komen te staan. Op zich is die niet zo hoog (variërend tussen 200 en 500 baht = 5 tot 11 euro) maar vervelend is het wel. En je bent een hele hoop tijd kwijt. Want een verkeersboete in Thailand betekent een hoop papierwerk,

Rijbewijs in Thailand

Jouw Nederlandse of Belgische rijbewijs is alleen geldig als je er ook een internationaal rijbewijs naast hebt. En dat geldt voor auto’s en voor scooters. Ook daar heb je een internationaal rijbewijs nodig.

Overigens ook een motorrijbewijs, want de motorinhoud is vaak meer dan 50 cc. En de scooters halen met gemak 100 kilometer per uur. De term ‘brommers’ die vaak wordt gebruikt, is onterecht.

Internationaal rijbewijs in Thailand

Een internationaal rijbewijs is te kopen bij de ANWB, en kost net iets minder dan 20 euro. Voor leden is het iets goedkoper. Het internationale rijbewijs is 1 jaar geldig, dus zorg dat je het niet te vroeg koopt.

Verkeer in Thailand

Rijden in het verkeer in Thailand is een vak apart. Allereerst rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat is altijd even wennen. Maar bovendien is het verkeer in Thailand een totale chaos. Er zijn verkeersregels, maar niemand lijkt ze te gebruiken.

Elk jaar komen er vele honderden mensen om in het verkeer, vaak zijn de slachtoffers de berijders van scooters. Wij adviseren om in drukke gebieden (zoals in Bangkok) niet zelf te gaan rijden. En in andere gebieden zéér defensief te rijden. Houd rekening dat het onverwachte niet alleen kan gebeuren, maar ook zal gebeuren.

Lees ook

%d bloggers liken dit: