fbpx

Informatie over Thailand

Informatie over Thailand

De formele naam van Thailand is ‘Koninkrijk Thailand’. De Thai zelf noemen het pratheet Thai of Muang Thai. Pratheet betekent land en Muang betekent stad. 

De naam is in 1939 gewijzigd. Daarvoor heette Thailand Siam (spreek uit als sajaam). Thailand betekent volgens sommigen ‘vrij land’ maar dat is onzeker of dat zo is.

Vrij in het Thai (ไท) schrijf je net iets anders als het land (ไทย). De uitspraak is identiek.

Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Informatie over Thailand

Volkslied

Thailand heeft twee volksliederen: een burgerlijk volkslied (Phleng Chat) en een koninklijk volkslied (Phleng Sansasoen Phra Barami, dat tot 1932 als nationaal volkslied werd gebruikt). Je kunt het hier luisteren. Elke ochtend om 8.00 uur en ’s avonds  om 18.00 uur wordt het volkslied gespeeld. Iedereen die dan stil kan staan wordt geacht dat ook te doen.

De munteenheid is de baht, onderverdeeld in 100 satang. Het tijdverschil met Nederland bedraagt tijdens de zomertijd = vijf uur en in de wintertijd + zes uur.

Groot land

Thailand is een groot land. In totaal omvat het  513.120 kilometer en is daarmee iets kleiner dan Frankrijk. Het is een lang land. De afstand tussen het uiterste noorden en het uiterste zijden bedraagt 1500 kilometer. In het noorden zijn heuvels en bergen. In het zuiden vind je ruim duizend eilanden.

De naam van die eilanden beginnen vaak  Koh, wat in het Thai eiland betekent. Bekendste eilanden zijn Koh Samui, Koh Samed, Koh Tao, Koh Phang Nang, Koh Phi Phi en Koh Chang.

Informatie over Thailand

Historische hoofdsteden

Bangkok is de huidige hoofdstad. Voorheen heeft het land twee andere hoofdsteden gekend. Ayuthaya, dat vernietigd werd door de Birmezen. De ruïnes zijn een toeristisch trekpleister. Hetzelfde geldt voor Sukhothai in het midden van Thailand.

Andere bekende Thaise toeristische bekende steden zijn Phuket, Pattaya, Hua Hin, Krabi, Chiang Mai en Chiang Rai. Verder zijn ook Pai, Loei en Kanchanaburi plekken die veel toeristen trekken.

Klimaat Thailand

Het Thaise klimaat kent drie seizoenen. Het droge seizoen (ook wel winter genoemd), het regenseizoen en de zomer. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot boven de 40 graden en is de luchtvochtigheid hoog.

Tijdens het regenseizoen regent het niet doorlopend, maar een paar uur flink. Tijdens het regenseizoen zijn (tijdelijke) overstromingen mogelijk.

Informatie over ThailandIn de droge periode daalt het kwik in het noorden tijdens de nacht onder de 15 graden. En overdag kan het in Bangkok nog plus 30 worden. Het droge seizoen is de beste tijd om naar Thailand te reizen.

Lange reis naar Thailand

De reis naar het Aziatische land is lang. Met een rechtstreekse vlucht naar Bangkok, zeker tien uur. En terug nog langer, vanwege de tegenwind. Als je geen directe vlucht hebt, kun je zomaar 15 uur onderweg zijn.

Thailand ligt in Azië en dat betekent een andere cultuur en andere dan je gewend bent. Met hele andere ideeen over lichaamsdelen zoals het hoofd en voeten. Lees de do’s en don’ts  en voorkom vervelende situaties tijdens je vakantie.

En hoewel het land bekent staat als een veilig land, zijn daar ook oplichters actief. Dit zijn de meest bekende praktijken die ze toepassen.