Inentingen voor Thailand: wat heb je nodig?

Welke inentingen voor Thailand heb je nodig als je er op reis gaat? In het kort gezegd: er gelden geen verplichte vaccinaties. Maar je laten inenten is wel verstandig.

Als je voor de allereerste keer met vakantie naar Thailand gaat, dan zijn de voorbereidingen erg belangrijk. Je leest je in over de cultuur, het weer en ga zo maar door. Hierdoor krijg je een goed beeld wat je allemaal mee moet nemen en waar je zoal rekening mee moet houden.


Inentingen voor Thailand

Denk daarbij ook goed aan inentingen voor Thailand. Zoals gezegd zijn er geen verplichte vaccinaties. Maar je laten inenten is dus wel verstandig. Zo wordt er een aantal preventieve inentingen aanbevolen:

– Vaccinatie tegen hepatitis A;

– Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus, polio).

Eventueel zijn er ook andere vaccinaties nodig in jouw geval. Bijvoorbeeld als je een slechte gezondheid hebt, zwanger bent of voor langere tijd in Thailand gaat verblijven. Daarvoor kun je het beste advies inwinnen bij je huisarts, de GGD of een reisarts.

Aanvullende inentingen

Wat voor jouw situatie van toepassing is, hangt af van jouw gezondheid, de gebieden die je gaat bezoeken en hoe lang en waar je in Thailand verblijft. Aanvullende inentingen voor Thailand zijn:

– Vaccinatie tegen buiktyfus;

– Vaccinatie tegen hepatitis B;

– Vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës);

– Vaccinaties tegen tuberculose (TBC).

Het slikken van malariapillen is overigens niet nodig in Thailand. Wel is het belangrijk om je goed te beschermen tegen muggen. Gebruik daarvoor altijd een muggenspray of crème met DEET. Op die manier ben je verzekerd van de juiste bescherming.

Knokkelkoorts

In Thailand komt namelijk ook knokkelkoorts (dengue) voor dat je kunt oplopen na een steek van een mug. Ga dus goed voorbereid op reis en laat je van tevoren informeren door je huisarts of een gezondheidsinstelling.

Bekijk hieronder een video voor meer informatie over inentingen voor Thailand.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.