Immigration Police Thailand pakt hoteleigenaren aan

immigration police thailandDe Immigration Police Thailand gaat harder optreden tegen hotelexploitanten die nalatig zijn in het doorgeven van buitenlandse gasten die bij hen verblijven. Deze maatregel geldt dus ook voor Nederlanders of Belgen met een hotel of guesthouse in Thailand.

Dit heeft commandant Kritsada Surachetpong van de hoogste afdeling van de Immigration Police Thailand in Bangkok meegedeeld. Volgens hem zijn er veel exploitanten van zowel guesthouses als hotels – klein en groot en goedkoop en duur – die artikel ‘Section 38 of the 1979 Immigration Act’ aan hun laars lappen en het dus negeren.


De wet schrijft huis- en landeigenaren en hotelmanagers voor dat zij de lokale immigratieautoriteiten binnen 24 uur op de hoogte moeten stellen van de aankomst van buitenlandse gasten. Het gaat hier om toeristen die legaal in Thailand zijn, maar slechts voor een beperkte tijd. Als er geen melding wordt gedaan, dan kan er door de Immigration Police Thailand een boete tot 20.000 baht (500 euro) per zaak worden opgelegd.

Immigration Police Thailand gaat voorlichten

“We moeten toegeven dat veel medewerkers nog niet genoeg met deze wet bekend zijn, omdat veel exploitanten er niets vanaf weten”, aldus Kritsada. “Op dit moment voeren we beide taken uit: we zorgen voor meer bekendheid van de wet en delen boetes uit voor de overtreders. Maar in eerste instantie concentreren we ons op het verstrekken van meer informatie over deze wet.”

Als er binnen 24 uur melding wordt gemaakt van de aankomst van buitenlandse gasten, dan zijn politiemedewerkers van Immigration Police Thailand gauw op de hoogte van mogelijke criminelen die zich voordoen als toeristen. Ook kan er sneller opgetreden worden tegen mensen die misdaden hebben begaan in hun eigen land en op de vlucht zijn geslagen.

Het aanmelden van buitenlandse gasten kan persoonlijk worden gedaan tijdens kantooruren bij het Immigration Division of het Chaeng Wattana Government Centre. Het kan eveneens gedaan worden door bevoegde personen, via een aangetekende brief of via het internet. In het laatste geval kan het formulier gedownload worden via www.immigration.go.th.

Kritsada zei verder dat de strengere handhaving eerst in Bangkok wordt ingevoerd en vervolgens wordt uitgebreid naar de andere provincies. Volgens eigen zeggen treedt de Immigration Police Thailand eerlijk op en maakt daarbij geen onderscheid tussen exploitanten van guesthouses of kleine hotels en eigenaren van luxe vijfsterrenhotels in het centrum van Bangkok. Vaak wordt corrupte agenten in Thailand een bepaald geldbedrag toegeschoven als ze een oogje dichtknijpen. In een land met zoveel corruptie is het dus maar de vraag of dit ook nageleefd wordt.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.