fbpx
iconische tempelsBangkok Ontdek Thailand 

Iconische tempels in Bangkok (video)

Iedere toerist die naar Thailand komt, bezoekt een aantal tempels. Dat begint meestal in Bangkok, met iconische tempels als Wat Arun, Wat Pho en Wat Prakaew. Maar er is zoveel meer te zien.

Alleen al in de Thaise hoofdstad zie je overal tempels. Het zijn allemaal heilige plekken met hun eigen verhaal. In de reisgidsen kom je vooral Wat Arun, Wat Pho en Wat Prakaew tegen. Logisch, want dit zijn volgens velen de mooiste tempels van Bangkok. Maar de stad biedt meer dan alleen deze drie plekken.

Minder bekend

Zo vind je in de populaire toeristische gebieden Siam, Rattanakosin en Charoen Krung een aantal iconische tempels. Minder bekend bij het grote publiek, maar zeker niet minder mooi als het om culturele ervaringen gaat. De Engelstalige Thaise krant Bangkok Post maakte een fraaie video van deze plekken.

Want hoewel ze in toeristische gebieden liggen, zie je er nauwelijks vakantiegangers lopen. Wat Saket is misschien nog wel de meest bekende tempel van de drie plekken die je in de video ziet. Deze tempel ligt op een heuvel. Het is niet alleen een plek waar je tot rust komt, maar vanaf de heuvel heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over het oude gedeelte van Bangkok.

Chinese invloeden

Wat Phatum Wanaram ligt tussen de bekende winkelcentra Siam Paragon en CentralWorld in. Ook hier is het een oaste van rust, zo midden in de drukke stad. Als je binnen de tempelpoorten loopt, dan heb je helemaal niet meer in de gaten dat het in hartje Bangkok is. De derde en laatste tempel in de video is de Mangkon Kamalawat, gelegen aan Charoen Krung.

Een tempel met Chinese invloeden en dus weer heel anders. Bekijk de video zelf en doe inspiratie op voor minder bekende plekken in Bangkok.

Lees ook