fbpx

Hua Hin

Hua HinHua Hin is de oudste badplaats van Thailand en ligt aan de Golf van Thailand. Deze plaats is zeer geliefd bij de Thaise bevolking, die dan ook gedurende het weekend de stranden vullen maar door de weeks wegblijven.

Hua Hin is een aanrader voor rustzoekers, die geen bruisend uitgaansleven zoals in Pattaya willen. Zij kunnen zich hier ontspannen op een kilometers lang zandstrand met een tropische achtergrond.

Het strand van Hua Hin is 25 km lang (tot Pranburi). Bij het centrum is dat overigens gevaarlijk, vanwege de rotsen in zee die vaak onzichtbaar zijn. Menigeen beland met verwondingen van de aangroeiende mosselen bij een dokter.
Meer naar het zuiden zijn de stranden prachtig en als voordeel geen last van venters. Tevens kunt u hier genieten van de fraaie natuurparken die Hua Hin’s omgeving bepalen en volop de lokale sfeer in het stadje Hua Hin proeven.

Bezienswaardigheden in Hua Hin

Khao Takiab Tempel

‘Khao Takiab’ een berg aan het einde van het strand, boven op de berg is een tempel. Het geeft een mooi uitzicht over het strand. LET OP! Er willen nog weleens apen spullen van je afpakken

Kaeng Krachan Nationaal Park

‘Kaeng Krachan’ dit is één van Thailands grootste nationale parken.

Wat Khao Tekiab

Khao Hin Lek Fai

Dit is een berg net buiten het centrum. Vanaf de berg heb je een mooi uitzicht over de stad. Er is ook een prachtig park met allerlei soorten planten en bomen, verder is er een Muay Thai box trainingskamp.

Ratchaniwet Marukhathaiyawan Paleis

Of het Paleis van Hoop en Liefde dit is een paleis welke tussen Hua Hin en Cha Am ligt. Het is gebouwd in 1923 door koning Rama V en is voor een groot gedeelte gebouwd van hout.

Wereldberoemd treinstation

Het treinstation van Hua Hin is wereldberoemd. Toen in 1920 de spoorverbinding met Bangkok werd geopend bouwde de Thaise spoorwegen het koloniale RailwayHotel. Ook werd toen de eerste openbare Golf Course geopend.

In 1926 liet de toenmalige Koning Rama VII het Klai Kangwon Paleis bouwen op een paar kilometer afstand van het Railway Hotel. Vandaag de dag wordt dit paleis nog regelmatig gebruikt door de Koninklijke Familie.

Door de commercie uitgegeven plattegrond doet de toerist geloven dat voorbij de spoorlijn Hua Hin eindigt, maar juist over de spoorlijn kan je een berg op achter de golfbaan om prachtige foto’s te nemen van de hele stad en een groot deel van de stranden.

Hua Hin
Koninklijk paleis

Het centrum van de stad

Hua Hin is een levendige vissersplaats, hierdoor zijn er veel visrestaurants en stalletjes te vinden. Er zijn vele restaurants in en om Hua Hin te vinden met een zeer uitgebreid aanbod aan eten.

Vis wordt dagelijks aangevoerd door de kleine vissersbootjes die ’s nachts varen en overdag in het haventje liggen.

Ook is er de ‘Hua Hin Night Market’ hier die aan Dechanuchit Road ligt. Op deze markt is van alles te krijgen. Het is niet groot maar wel erg gezellig.

Market Village

Dit is het eerste grote winkelcentrum van Hua Hin het werd geopend in februari 2006. Er is een Tesco Lotus, HomeMart en bioscoop te vinden. Op de bovenste etage kun je bowlen.Eten en drinken

Via de haven wordt dagelijks verse vis aangeleverd. Er bevinden zich vele seafood restaurants in Hua Hin. Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden om uit eten te gaan, van pizza en pasta´s, kip tandoori tot vleesproducten van de internationale menukaart.

Probeer ook eens de grote variatie aan vers fruit en kanom (Thaise zoetigheid). Ik ben er zeker van dat je niet zult afvallen tijdens uw verblijf in Hua Hin. Hua Hin is niet zo groot, zodat je uren kunt rondwandelen zonder afhankelijk te zijn van vervoersmiddelen. De meeste hotels zijn gelegen op enkele minuten lopen van het strand, de markt en een leuk restaurant.

Treinstation

Hoe kom ik in Hua Hin?

De afstand vanuit Bangkok naar Hua Hin bedraagt ongeveer 192 km. Je kunt Hua Hin bereiken over de weg, per trein en zelfs per vliegtuig vanuit Bangkok. Per auto of bus duurt de rit iets minder dan 3 uur.

Vanuit de Sai Tai Southern Bus terminal gaan dagelijks om de veertig minuten airconditioned bussen naar Hua Hin. Tevens gaan er dagelijks diverse treinen vanuit Bangkok naar Hua Hin.