fbpx
Hua Hin Ontdek Thailand 

Hua Hin, strand en verse vis

Strand en verse vis. Dat zit ik mij te bedenken, terwijl ik in Hua Hin vanaf mijn strandmatje precies tussen de benen van het paard de marineboten zie liggen. Bedoeld om de koninklijke familie te beschermen die buiten de stad een paleis heeft.

Hua Hin ligt aan de westoever van de Golf van Thailand. Niet alleen geliefd bij de Thaise bevolking, die vooral in het weekend de stranden vult. Maar ook bij rustzoekers die geen bruisend uitgaansleven zoals in Pattaya willen.

Zandstrand

Na elke reis door Azië is het kilometerslange zandstrand met een tropische achtergrond van Hua Hin een hua hinaangename afsluiter. Vanaf het centrum loopt een lange weg naar het zandstrand. Met links en rechts kraampjes met snacks, drinken en souvenirs.

Tip: koop een strandmatje klein of groot. Tussen de 150 en 250 bath. Als je het trappetje afgaat zie je links de strandstoelen hutjemutje voor het Hilton Hotel.

Maar ik sla rechtsaf waar het aangename strand zich tot 25 kilometer uitstrekt tot aan Khao Takiab. Een berg met een tempel, prachtig uitzicht en ondeugende makaken die graag je spullen van je afjatten. Bij venters kun je snacks en fruit kopen of koud bier en fris uit koelboxen die her en der te vinden zijn.

_MG_1246Golven

Zwemmen vlak bij de ingang is af te raden wegens de rotsen in zee die vaak onzichtbaar zijn. Maar al na een paar honderd meter zuidwaarts is het goed vertoeven in het rustige kabbelende zeewater.

Hoe verder je doorloopt des te minder mensen je aantreft en ben je alleen met jezelf, je gedachten en de rollende golven. Wel de kwallen ontwijken.

Helemaal naar Khao Takiab lopen is vooral iets voor geoefende lopers in deze hitte. Vanaf de plek van de nightmarket gaan er lokale bussen naar deze ‘apenrots’. Leuk voor in de nog koele ochtend om te gaan ondernemen.

Zilver

Naast relaxen in een aangename bries op het witte strand, is de badplaats ook bekend om iets anders. Aan de horizon zie je op het glinsterende zilver de vissersboten met hun netten uitvaren en weer terugkomen met hun lading. Op de pier wordt de vis meteen naar de afnemers gebracht.

Wandel in de avond, door de rustieke sfeer en langs de oorspronkelijke houten huizen in het centrum, _MG_1212naar een van vele visrestaurants en proef de verse vangst van de dag.

Uiteraard zijn er ook vele andere mogelijkheden om uit eten te gaan, van pizza, pasta´s, kiptandoori tot vlees van de internationale menukaart.

Hua Hin is niet zo groot. Je kunt er uren rondwandelen zonder afhankelijk te zijn van vervoer. De meeste hotels en guesthouses zijn gelegen op enkele minuten lopen van het strand, de markt en restaurants.

Lees ook

%d bloggers liken dit: