fbpx
Captain Hook Resort Koh KoodEilanden Hotel reviews 

Hotelreview: Captain Hook Resort Koh Kood

Captain Hook Resort Koh KoodKoh Kood is een eiland niet ver van de Cambodjaanse grens. Het is nog redelijk onaangetast, al zijn er wel accommodaties te vinden, waaronder het Captain Hook Resort Koh Kood.

Op het moment van dit schrijven zit ik in datzelfde Captain Hook Resort Koh Kood. Heerlijk op een veranda met uitzicht op een prachtige zonsondergang. Kan het leven veel beter?

Ik geloof van niet. Zelf was Koh Kood (ik schrijf het bewust zo en niet als Kot Kut, zoals het ook vaak geschreven wordt) trouwens nooit in mij opgekomen als vakantiebestemming.

Het Captain Hook Resort Koh Kood

Immers, buitenlandse toeristen kiezen eerder voor het nabijgelegen Koh Chang en het veel populairdere Phuket of Koh Samui. En dus zijn het hier vooral Thaise toeristen die je hier tegenkomt, al zul je hier ook echt wel westerlingen spotten. Reken er dus ook niet op dat je hier ’s avonds een hamburger of een steak kunt krijgen. Het is hier vooral vis wat de klok slaat. Garnalen, inktvis, krab en ga zo maar door.

Gelukkig smaakt het eten er wel uitstekend. Het concept van het Captain Hook Resort Koh Kood is heel simpel. Een aantal keren per dag kun je in het restaurant terecht voor een maaltijd of een snack. Uiteraard, het ontbijt, de lunch en het diner. Tussendoor is er ook nog een snack. De Thai zijn namelijk dol op eten.

Captain Hook Resort Koh Kood
Het resort beschikt over een mooi zwembad.

Allerlei activiteiten

Wat kun je verder doen in het Captain Hook Resort Koh Kood? Je kunt kanoën, snorkelen, zwemmen in zee of in het zwembad of gewoon heerlijk relaxen. Er hangt zo’n ongedwongen sfeertje, dat het werkelijk niet uitmaakt wat je doet. Niemand let op je.

Waar ga je dan wel op letten als westerling? Hoe de Thai hun dagen er doorbrengen. Dat bestaat vooral uit het nemen van honderden foto’s (ontzettend veel selfies) en het uit de zon blijven.

Pas als de zon weg is, dan gaan de Thai de zee of het zwembad in. Ieder z’n eigen ding.

Het Captain Hook Resort Koh Kood ligt op zo’n 5 uur rijden vanaf Bangkok. Eerst pak je de bus naar Trat, waarna je met een catamaran of een speedboot naar het resort wordt gebracht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: