Citadines in Bangkok, als je een beetje meer wil

Hotels en appartementen zijn er zoveel in de Thaise hoofdstad, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Laten we een tip geven. Citadines in Bangkok is een prima keus. 

Als je meer luxe wilt dan een bed en breakfast of een Thais familiehotel, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen voor een vier of vijfsterren hotel, dan is Citadines in Bangkok een hele fijne optie.

Deze hotelketen, die vestigingen over de hele wereld heeft, heeft vier hotels in het centrum van de Thaise hoofdstad. Allemaal gelegen aan een van de belangrijkste wegen van Bangkok, Sukhumvit. Ze hebben hotels op Soi 8, Soi 11, Soi 16 en Soi 23.Aparthotel

In twee van de vier vestigingen heb ik weleens een tijdje een kamer gehuurd. Wat ik zo fijn vind aan deze keten, is dat je kunt kiezen. Het is een zogenoemd apart/hotel. Je kunt een kamer krijgen met ontbijt en er alles er op en eraan. Of je kunt kiezen voor alleen een kamer.

Ik kies altijd voor het laatste. Ik vind het fijn om een ontbijt buiten de deur of op mijn kamer te verorberen. Ik doe boodschappen bij Tops, dat naast Terminal 21 zit. Een fijne supermarktketen, waar alles te krijgen is.

Alle vestigingen van Citadines in Bangkok zijn voorzien van een zwembad en een fitnessruimte. Nu moet je jezelf daar niet veel van voorstellen, maar je kunt Citadines in Bangkoker je krachtoefeningen doen en naderhand afkoelen en relaxen in het zwembad. Ik vind dat een plus dat beiden voorzieningen aanwezig zijn.

Ook ‘s avonds is het fijn om even aan het zwembad te liggen en de stad donker te zien worden. In de vestiging van Soi 23 krijg je dan een prachtige skyline cadeau.

Stuk lopen

Een nadeel is dat de vestigingen van Soi 8 en soi 11 heel diep in de Soi liggen. Ook naar het hotel op Soi 23 is best een stukje lopen. Overdag rijdt er een tuk-tuk van het hotel, maar in de avond houdt die het voor gezien. Als je dus een stapper bent, en je komt na middernacht thuis, bereid je dan voor een op een stuk lopen.

De kamers zijn schoon en fijn ingericht. Ik neem altijd een studio Executive, dat is een kamer met een slaap- en woongedeelte. Met een schuifpui kun je de twee scheiden. Er is gratis wifi en een tv- met internationale kanalen.

De kamers doen Japans-achtig aan, maar zijn modern. Verder is er een aparte wc- badkamer. Handdoeken worden elke dag gewisseld. Er zijn ook kleinere en groter kamers. Ik vind de studio Executive prima in grote en wat ik ervoor betaal.

Prijzen Citadines in Bangkok

Ook een nadeel: de prijzen willen nogal eens wijzigen. Ik betaal meestal zo’n 1600 baht (ongeveer 40 euro) per nacht. Het is verstandig om niet meteen te boeken, maar een paar dagen lang te zien wat de prijzen zijn.

Zie je een prijs die rond de 1600 baht ligt, boeken. Ook is het verstandig om even te kijken op boekingssites. Die hebben soms mooie aanbiedingen.

Klik hier voor de website van Citadines.Share This Post

Post Comment