fbpx
hotel of hostel boeken in thailandPraktische informatie Uitgelicht 

Een hotel of hostel boeken in Thailand: waar moet je op letten?

Wil je een hotel of hostel boeken in Thailand? Daar zijn tal van mogelijkheden voor. Waar moet je zoal op letten? Ik geef je tips!

Je eerste reis richting Azië… Spannend! Waar kom je precies terecht? En hoe kies je een goed hotel of hostel waar je wilt verblijven?

Reviews kunnen een hotel of hostel maken of breken; zeker op websites als Agoda en Booking.com zijn mensen goudeerlijk. Meestal lees ik de reviews tot een aantal maanden voor mijn aankomst. Als er dingen zijn waarvan ik denk ‘hmm daar ben ik niet zo zeker van’. Dan kijk ik eerst op Facebook in diverse backpackgroepen of bel ik naar de accommodatie.

Soms geven ze bij het horen van bepaalde klachten/reviews zelfs korting. En dan is het misschien toch niet zo erg om een paar nachten op een hard matras te liggen.

Kwantiteit betekent kwaliteit

Om nog even terug te komen op de reviews. Naast dat de inhoud belangrijk is, is ook de hoeveelheid reviews belangrijk. Het aantal reviews zorgt er namelijk voor dat het cijfer wat de accommodatie krijgt ook geloofwaardig is.

Soms kom je namelijk accomodaties tegen die een 9,5 of een 10 hebben, maar dit is enkel gebaseerd op een aantal reviews. Dit kunnen met gemak gewoon familieleden zijn die de eigenaar een handje willen helpen.

Je medereiziger is je beste vriend

In je hotel of hostel, tijdens het eten of in een bar; je komt altijd medereizigers tegen. En deze reizigers zijn soms al op plekken geweest waar jij nog naartoe wilt. Door aan hun tips te vragen kun je soms op plekken of overnachtingen komen waar je zelf niet snel aan zou denken.

Ik ben zelf een keer door een medereiziger getipt om bijvoorbeeld te slapen in een Yurt middenin de bergen in Frankrijk. Nee, zelf had ik het niet snel verzonnen maar dankzij zijn enthousiasme was het een fantastisch avontuur om te doen.

Uiteindelijk word je door schade en schande rijker, maar met deze tips kun je in ieder geval een aantal gevaren uitsluiten. Laat je als laatste nooit gek maken door tijdsdruk om iets te vinden. Er is altijd wel ergens nog een kamer vrij voor een goede prijs!

Lees ook