fbpx
Hotel of Airbnb in thailandAchtergrond Uitgelicht 

Hotel of AirBNB in Thailand?

Je bent je reis aan het plannen en staat voor de keuze hotel of AirBNB in Thailand? Ik leg je graag de voor- en nadelen uit.

Onlangs in het nieuws: AirBNB groeit flink door in Thailand. Uit een onderzoek van de populaire website komt naar voren dat maar liefst 84 procent boekt omdat ze net zoals een ‘local’ willen leven in het land waar vakantie wordt gevierd.

Dit is gelijk het ‘unique selling point’ van AirBNB. Verblijven in unieke woningen en eventueel bij locals wat in het verleden niet echt mogelijk was.

Maar wat veel toeristen niet weten, is dat AirBNB in Thailand volgens de wet illegaal is. Het is namelijk verboden om appartementen op dagelijkse of wekelijkse basis te verhuren.

Neemt niet weg dat veel eigenaren van appartement de regels aan hun laars lappen, gezien het grote aanbod van condo’s op AirBNB.

Ook gehoord: het inchecken in bijvoorbeeld een appartement gaat daardoor op ‘stiekeme wijze’. Er staat iemand met een sleutel verscholen achter een muurtje te wachten. En als je gevraagd wordt wat je er doet, dan moet je zeggen dat je bevriend bent met de eigenaar. Niet heel erg prettig dus…

Wat is beter?

Dan de vraag: hotel of AirBNB in Thailand? In veel gevallen is een AirBNB goedkoper. En de locaties zijn vaak unieker.

Maar verblijven in een hotel heeft wel degelijk voordelen. Je kamer wordt elke dag schoongemaakt en je bed netjes opgemaakt. En met een beetje geluk is het ontbijt inbegrepen.

Bij een AirBNB is dat niet zo. Een nacht of 2/3 is prima, maar daarna wordt je appartement niet schoongemaakt – tenzij je daar extra voor betaald.

Lees ook

%d bloggers liken dit: