fbpx
Hoogste Boeddha van ThailandBoeddhisme Ontdek Thailand 

Hoogste Boeddha van Thailand

Boeddha is overal in Thailand vertegenwoordigd. In alle vormen en maten. Wil eens de hoogste Boeddha van Thailand zien? Die staat in Ang Thong.

Boeddha kom je in Thailand op de meest vreemde plekken tegen. Zelf op op plekken waar je het totaal niet zo verwachten. Je slaat even een bos in en hopla, daar staat een enorme boeddha. Of je rijdt op de weg en ziet een wit vlekje op de berg. “Wat is dat?” vraag je jezelf af. Als je langzamerhand dichterbij komt zie je het. Het is een enorm boeddha-beeld dat halverwege de berg staat.

Hoogste

Overal in de wereld wordt gewedijverd over wie de grootste, de hoogste of de zwaarste kan maken. Maakt niet uit waar over je het hebt. In Thailand is dat niet anders. Hoe groter de Boeddha, hoe groter het aanzien, zo lijkt het.

In Ang Thong staat een hele grote, het is zelfs de hoogste Boeddha van Thailand. Met 92 meter hoog en 63 meter breed dit beeld, dat de naam Mahaminh Sakayamunee Visejchaicharn draagt met recht enorm te noemen. De bouw ervan starttte in 199o en duurde maar liefst 18 jaar. Het boeddha-beeld is gemaakt van cement en geverfd met goudverf. 

Video

Het beeld, dat ook bekend staat onder de naam The Big Boeddha van Thailand en de Phra Boeddha Maha Nawamin, staat bij Wat Muang. Hoewel het beeld de hoogste boeddha van Thailand is, het komt pas op de achtste plaats als het gaat om grootste Boeddha’s in de wereld.

Lees ook