fbpx
hondsdolheid in ThailandUitgelicht 

Nog steeds hondsdolheid in Thailand

Begin dit jaar melden we al dat er een uitbraak was van hondsdolheid in Thailand. En die is nog niet voorbij. Integendeel. Het is erger geworden. 

De teller van aantal mensen dat overleden is aan hondsdolheid staat staat nu al op 17. En dat is al 50% meer dan in 2017. Reden is dat mensen onvoorzichtiger zijn geworden dan in het begin van het jaar.

Toen werd er nog volop bericht over de uitbraak, de afgelopen maanden was er nauwelijks aandacht voor de hondsdolheid in Thailand. En dat zorgde ervoor dat mensen vermoeden dat de uitbraak voorbij was.

Uitbraak

Het tegendeel is echter het geval. Autoriteiten treffen nu veel meer honden, katten vleermuizen en apen met hondsdolheid aan dan eerder dit jaar.

Dat komt omdat er niet genoeg vaccins voorhanden zijn om de besmette dieren in te enten. De kans is dus groot dat het aantal dieren met besmetting verder zal toenemen.

Tips voor reizigers

Als reiziger kun je het beste voorkomen dat je gebeten, gekrabd of gelikt wordt. Hoe aardig de beestjes er ook uitzien, bedwing jezelf om ze aan te halen. Of op te pakken.

Word je op reis gebeten door een hond, kat, vleermuis of aap dan moet je zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Je kunt voordat je naar Thailand afreist ook jezelf laten vaccineren tegen hondsdolheid.

Lees ook

%d bloggers liken dit: