fbpx
hondsdolheid in thailandMedisch Uitgelicht 

Hondsdolheid in Thailand: steeds meer Nederlanders getroffen

Het is algemeen bekend dat hondsdolheid in Thailand voorkomt. Alarmcentrale Eurocross krijg steeds meer meldingen van Nederlanders die besmet zijn met rabiës.

Deze infectieziekte loop je op als je wordt gebeten of gekrabd door een hond, kat of aap die het onder de leden heeft.

In 2018 kwamen er 342 meldingen binnen, een jaar eerder waren dat er nog 264, en in 2016 163. De meeste gevallen waren in Indonesië, Thailand en Vietnam.

Raak geen dieren aan

Ieder jaar overlijden wereldwijd ongeveer 60.000 mensen aan de gevolgen van deze infectieziekte. “Hoe moeilijk het ook kan zijn, die lieve puppy of dat schattige aapje kun je beter niet aanraken, aaien of voeren als je op vakantie bent in een gebied waar rabiës voorkomt”, aldus Floriana Luppino, arts bij Eurocross.

Wie denkt dat hij besmet is, moet zo snel mogelijk naar de dokter om de benodigde injecties te halen. Ben je dus gekrabd of gebeten door een dier? Ga dan meteen naar het ziekenhuis om hondsdolheid in Thailand te voorkomen.

Hondsdolheid is een virusziekte, die zoogdieren meestal aan elkaar doorgeven via speeksel. Het virus verspreidt zich langzaam door het lichaam totdat het in het centrale zenuwstelsel terechtkomt, behandeling moet plaatsvinden voordat het daar terechtkomt.

Lees ook

%d bloggers liken dit: