fbpx
Hoeveel geld mag je meenemen naar Thailand?Praktische informatie Uitgelicht 

Hoeveel geld mag je meenemen naar Thailand?

Hoe voorkom je kosten bij het pinnen? Door geld mee te nemen naar Thailand en het daar te wisselen voor Thaise baht. Maar hoeveel geld mag je meenemen naar Thailand? 

Elke keer dat je pint in Thailand betaal je ruim 5 euro aan kosten. Veel mensen zullen zich daar niet om bekommeren, anderen voorkomen graag die kosten. Dus vroegen we aan onze lezers tips. En die kwamen er, je kunt ze hier lezen.

Een van de tips die vaak werden genoemd, is contant geld naar Thailand meenemen en dan bij een van de vele wisselkantoren omwisselen in Thaise baht.

Regels

Maar kun je zomaar een grote hoeveelheid geld meenemen het Zuidoost-Aziatische land in? Of zijn er regels? Moet je het melden bij de douane? Of al in het vliegtuig? Met andere woorden: Hoeveel geld mag je meenemen naar Thailand?

Hoeveel geld mag je meenemen naar Thailand?

We hebben dat voor je uitgezocht en het antwoord is geruststellend. Zo lang je onder de som van 20.000 dollar blijft (ongeveer 18.500 euro) hoef je niks te melden. Neem je meer mee, dan moet je dat melden bij de Thaise douane.

Echter, als je de Europese Unie uitreist, dan mag je niet meer dan 10.000 euro aan contant geld bij je hebben. Hou hier dus rekening mee.

Nou, het merendeel van de reizigers naar Thailand zal dat niet in zijn bagage hebben zitten. Anders wordt wel een hele dure of hele lange vakantie…

Lees ook

%d bloggers liken dit: