fbpx
Thaise immigratiekaartPraktische informatie Uitgelicht 

Hoe vul je de Thaise immigratiekaart in?

Thaise immigratiekaartJe vliegt voor het eerst naar Thailand. De stewardess reikt je de Thaise immigratiekaart uit. Of je deze voor aankomst in wilt vullen. Wij helpen je er een handje bij. 

Reizigers die al vaker naar Thailand zijn gevlogen, weten inmiddels wel hoe het werkt. Maar als je er nog nooit bent geweest, dan kan de eerste keer je Thaise immigratiekaart invullen best even lastig zijn.

Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een pen bij de hand hebt. Stop dus voor vertrek een pen in je handbagage, zodat je het formulier zelf in kunt vullen.

De Thaise immigratiekaart bestaat uit drie delen: de zogenaamde arrival card, departure card en aanvullende informatie over jezelf. Vul het formulier naar waarheid in, zodat je hier achteraf geen problemen mee kunt krijgen.

Arrival card

Je begint met het invullen van de arrival card. Dit spreekt voor zich. Zorg ervoor dat je jouw boardingkaart bij de hand hebt voor het invullen van het vluchtnummer. Als je korter dan 30 dagen naar Thailand gaat, dan heb je geen visum nodig. Als je wel een visum hebt, dan dien je het visumnummer in te vullen.

Bij het adres in Thailand voer je het adres in waar je tijdens je eerste avond verblijft. Stop ook dit dus in je handbagage voor je vertrekt. Vergeet verder het formulier niet te ondertekenen.

De departure card invullen is eveneens niet moeilijk. Wel is het aan te raden om het vluchtnummer bij de hand te hebben van jouw terugreis.

Extra informatie

Dan is er nog het gedeelte met de extra informatie. Bij ‘Type of flight’ kies je altijd voor schedule. From/Port of embarkation betekent de plek of stad waar je op het vliegtuig bent gestapt. Vlieg je vanaf Schiphol, dan vul je Amsterdam in. Als je vanaf Düsseldorf of Brussel vliegt, dan schrijf je dit op.

Bij Next City/Port of disembarkation vul je de volgende bestemming in. Verblijf je de eerste avond in Bangkok? Dan vul je Bangkok in. Of welke andere stad dan ook waar je jouw eerste avond doorbrengt.

Als je onderweg nog vragen hebt over de Thaise immigratiekaart, dan kun je dit natuurlijk ook aan de steward of stewardess vragen. Zij helpen je graag met het invullen.Lees ook