fbpx
full moon partyEilanden Uitgelicht Video's 

Hoe overleef je een Full Moon Party?

De Full Moon Party is een van de bekendste feesten ter wereld. Vooral jongeren komen er op af. Maar het is ook een feest met vele gevaren.

Je zou denken dat er iets mystieks of uit de oudheid achter dit feestje schuil gaat, maar niets is minder waar.De Full Moon Party is ontstaan in de jaren tachtig en was het initiatief van enkele backpackers die de volle maan gebeurtenis wilde vieren op het strand Haad Rin Nok van Koh Phangan.  Niks geen aanbidding van een maangod of de maan zelf. Gewoon party!

Full Moon Party is ook gevaarlijk

Wat ontstaan is als een klein gezellig feestje is uitgegroeid tot een wereldberoemd strandfeest wat bezocht wordt door vooral jonge reizigers uit de hele wereld.

full moon party

Maandelijks komen er op dit uitzinnige feest  tussen de 5.000 en 15.000 feestgangers die van zonsondergang tot zonsopgang feesten en dansen op muziek gedraaid door DJ’s uit de hele wereld.

Op het strand worden ‘buckets’ verkocht die gevuld worden met ijs en sterke drank. Dronken zul je worden: of je wilt of niet! Dat maakt het feest ook enigszins gevaarlijk, net als de vele drugs die je er kunt krijgen. Want zon, hitte, drugs en te veel drank zijn zelden goede combinaties.

Video

De website World Nomads ging op onderzoek uit wat een Full Moon Party inhoudt en vooral welke  gevaren er schuil gaan in wat een leuk en gezellig feestje lijkt. Bekijk de video maar eens.

Lees ook