fbpx
jouw reis naar Thailand avontuurlijkAchtergrond Uitgelicht 

Hoe maak je jouw reis naar Thailand avontuurlijk?

Wij weten allemaal dat Thailand een geweldig land is. Met zijn mooie natuur en aantrekkelijke cultuur is het een geliefd land over de hele wereld. Niet alleen Nederlanders maar de hele wereld gaat hier dan ook graag op vakantie.

Dit heeft er voor gezorgd dat het land zich in een rap tempo heeft aangepast op al dit toerisme. Waar het land nog niet zo lang geleden nog vrij te ontdekken was, zijn veel plekken tegenwoordig helemaal geacclimatiseerd op de toeristen.

Om deze reden zijn er dan ook steeds meer mensen die hun reis naar Thailand wat avontuurlijker willen maken. Logisch natuurlijk, er is weinig lokale cultuur te vinden als je constant omgeven bent door mede toeristen. Daarom hebben wij een lijst gemaakt met 5 dingen die je kan doen als je Thailand net even wat anders wilt beleven.

1. Maak van jouw vakantie een culinaire vakantie

Een culinaire vakantie is ideaal voor mensen die hun vakantie net even anders willen doen, maar vooral niet te gek van start willen gaan. De Thaise keuken is erg lekker en gevarieerd, en iedere regio heeft dan ook zijn eigen specialiteiten en lekkernijen. Een leuk idee is dan ook om jouw reis te plannen afhankelijk van de verschillende dingen die je wilt eten en drinken.

Of je nu graag Pad Thai van een straatkraampje in Bangkok wilt eten of je een verse kokosnoot leeg wilt drinken op het strand, het is allemaal mogelijk.

2. Zorg voor een lekkere actieve reis

Eén van de beste manieren om meer avontuur in jouw vakantie Thailand te brengen is door een actieve reis te ondernemen. Dankzij de diverse omgeving zijn er volop avonturen te beleven hier. Ga bijvoorbeeld snorkelen of duiken in de heldere zee, of beklim één van de vele bergen onder leiding van een ervaren gids.

3. Ga eens naar een strand dat niet toeristisch is

We hebben het net al even behandeld, Thailand kent tegenwoordig heel veel toerisme. Eén van de plekken waar je dit het ergste terug ziet is het strand. Vooral in de grote badplaatsen stikt het van de toeristen en alles wat daar bij komt kijken. Gelukkig zijn er nog genoeg plekken die je kan ontdekken waar je heerlijk kan genieten op een tropisch strand dat helemaal voor jou is.

Onze Thailand strand tip is dan ook dat je minder toeristische vissersdorpen op kan zoeken. Vaak vind je in die omgeving genoeg stranden waar bijna niks te doen is. Ook in de grote steden zijn er soms nog plekken met relatieve rust te vinden. Vraag aan de lokale bevolking wat zij aanraden, vaak zijn de stranden die ze zelf gebruiken vele malen rustiger dan degenen waar alle toeristen naartoe gaan. Op zo’n rustig strand kan je genieten zoals de inwoners van Thailand dat zelf ook doen.

4. Voor de echte avonturier: overnacht eens in een tempel

Wil jij echt iets bijzonders meemaken en ben je wel in voor een echt avontuur? Veel globetrotters maken een overnachting in een echte Thaise tempel. De monniken zijn erg gastvrij en hebben altijd een bed en een plaats aan tafel over. Let hierbij wel op dat je met respect omgaat met jouw omgeving. Dit is belangrijk in heel Thailand, maar in tempels natuurlijk dubbel.

Vind je dit te spannend of uitdagend, dan is een goede compromis om bijvoorbeeld een kijkje te nemen in een Thaise tempel. Veel normale tempels die buiten het toerisme om bestaan hebben geen problemen met toeristen en verwelkomen met grote gastvrijheid.

5. Ga naar een echt goede olifanten opvang

Olifanten zijn misschien wel de bekendste dieren van Thailand. Toch zijn hun nummers door de jacht en het toerisme ontzettend afgenomen. Het merendeel van de olifanten, ongeveer 80%, vind je tegenwoordig in speciale parken.

Het probleem hiermee is dat veel van deze parken helemaal niet goed omgaan met olifanten. Ze worden uitgebuit voor toeristische ritjes en zijn diep ongelukkig.

Gelukkig zijn er een aantal olifanten opvangen die daadwerkelijk goed voor deze dieren zorgen. Ze zijn verspreidt over heel Thailand en zeker een bezoekje waard. Deze olifanten zijn intens gelukkig en erg sociaal. In deze parken kan je ze voeren, ze wassen in open water en zelfs met ze knuffelen.

Het is hier dat je er achter komt hoe slim en lief deze beesten zijn. Het verschil met deze olifanten en degenen die nog steeds gebruikt worden voor toeristische ritjes is onvergetelijk. Een bezoek aan één van deze goede opvangen is dan ook een verhaal dat je jaren later na wil vertellen.

Lees ook