fbpx

Hoe kom ik in Bangkok?

hoe kom ik in Bangkok

De afstand tussen Suvarnabhumi Airport en Don Mueang Airport en het centrum van Bangkok is ongeveer 25 kilometer. Het vervolg van de reis per vliegtuig naar het hotel is voor veel reizigers een grote uitdaging.

Daarom helpen we jullie op weg met de volgende tips om je vervoer te regelen.

Na het ophalen van de bagage en het door de douane gaan, wacht een zee van mensen op je. Deels familie en kennissen van de reizigers maar ook de taxibedrijven die je een transit naar de stad aanbieden per limousine of taxi. Of dit de slimste oplossing is valt nog te bezien, we geven je in ieder geval een aantal alternatieven. Hoe kom ik in Bangkok gaan we voor je oplossen.

hoe kom ik in Bangkok

Airport Link

Sinds een paar jaar rijdt de Airport link tussen Suvarnabhumi Airport en het centrum van de stad met als eindbestemming Phaya Thai BTS, waar je over kunt stappen op de BTS Skytrain. Een enkeltje kost 45 baht, iets meer dan een euro. De rit van het vliegveld naar Phaya Thai BTS duurt 35 minuten. Vanaf daar kun je zoals gezegd overstappen op de Skytrain of een taxi nemen naar je eindbestemming.

Openbaar vervoer, de bus

Er gaan 24/7 bussen van Suvarnabhumi Airport en Don Muaeng Airport de stad in. Het is een beetje puzzelen welke bus je het dichtste bij je hotel brengt. De kosten zijn extreem laag 35 baht. De bussen zijn van een goede kwaliteit en modern. Veelal zul je van het punt waar je bus je kan brengen een andere bus of een taxi moeten nemen, maar het helpt je behoorlijk op weg voor weinig geld.

Er gaan bussen vanuit Survarnabhumi naar oa Victoriamonument (omgeving Siam), On Nut (omgeving Sukhumvit), Wongwien Yai en zelfs naar plaatsen als Pattaya en Nong Khai. Ook de twee luchthavens worden op deze manier met elkaar verbonden.

hoe kom ik in BangkokTaxi

Je hoeft niet te zoeken maar het is een erg dure optie, de limousine of taxi die je meteen wordt aangeboden wanneer je met je bagage door de douane bent. Een goed alternatief is de openbare taxi standplaats twee etages onder de aankomsthal. Buiten vind je dan meestal een grote groep mensen wachtend voor een balie waar de bestemmingen worden genoteerd door iemand die Engels spreekt.

Je betaalt 50 baht boven op de taximeter prijs en de kosten van de tol voor de expressway. Dit is een comfortabele manier om van deur tot deur te reizen en vaak ook wel de snelste. De prijs van deze taxi is vaak maar 20 % van de eerder genoemde limousines.

Hoe kom ik in Bangkok

Met onze tips moet dat nu geen probleem meer geven. Even kijken welke oplossing het meest passend is en even reken wat het goedkoopst is. Hou de tijd in de gaten en let op de sluitingstijd van de BTS als je met de Airport Link gaat.