fbpx
Hittegolf op komst in ThailandUitgelicht Weer in Thailand 

Hittegolf op komst in Thailand

Er is een hittegolf op komst in Thailand. De verwachting is dat het kwik deze zomer op kan lopen tot maar liefst 43 graden.

Dit melden de Thaise weersautoriteiten. Ik hoor je denken: een hittegolf op komst in Thailand? Het is daar toch altijd warm?

Dat klopt, maar volgens de weerkundigen wordt het dit jaar 1 tot 2 graden warmer dan de gemiddelde temperatuur in de zomer. Het gaat dan om gebieden in het noorden en midden van het land, zoals Mae Hong Son, Lampang, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Nakhon Sawan en Kanchanaburi. Officieel begint de zomer komende donderdag.

Wie denkt dat het in de zomer niet regent, komt bedrogen uit. Ook zware buien worden verwacht, vooral eind april en in begin mei. Het zuiden van Thailand krijgt dit jaar te maken met temperaturen van maximaal 39 graden.

Bangkok

In Bangkok is de verwachting dat de temperatuur in februari en maart tussen de 35 en 37 graden ligt en tussen de 36 en 38 graden in de hete maanden april en mei.

Ben je tijdens deze maanden in Thailand? Drink dan extra veel water en zorg ervoor dat je geen inspannende activiteiten op de heetste uren van de dag doet. Bescherm je verder tegen de zon door jezelf goed in te smeren, want de UV-straling is gigantisch hoog.

Lees ook

%d bloggers liken dit: