fbpx
Hippe markten in BangkokBangkok Uitgelicht 

Hippe markten in Bangkok

Hippe markten in BangkokDe hippe markten in Bangkok schieten als paddenstoelen uit de grond. Ik zet de leukste markten voor je op een rijtje.

Iedereen kent natuurlijk Chatuchak weekendmarkt (kortweg JJ). Iedere zaterdag en zondag lopen hier honderdduizenden mensen rond op zoek naar koopjes of om een van de vele lekkernijen te proberen.

Deze markt is verreweg de grootste in de Thaise hoofdstad. Toch is het hier niet echt trendy te noemen. Daarom neemt het aantal hippe markten in Bangkok in een rap tempo toe.

Dat begon ooit met de zogenaamde Talad Rot Fai, de treinmarkt. Ooit op het terrein van de Thaise Spoorwegen bij Chatuchak, maar tegenwoordig aan Srinakarin Road achter het winkelcentrum Paradise Park. En bij Ratchada, op loopafstand van Thailand Cultural Center MRT.

Dit is de absolute trendsetter als het gaat om hippe markten in Bangkok. Vandaar dat deze ook op 1 staat in mijn lijstje.

1. Rod Fai Market 1

Hippe markten in Bangkok
Antiek op de Rod Fai Market 1.

Hier kun je urenlang rondslenteren zonder verveeld te raken. Hier vind je de meest uiteenlopende vintagespullen, waarvan je je soms afvraagt hoe het ooit in Thailand terecht is gekomen. Daarnaast zijn er veel kraampjes met kleding en natuurlijk eten en drinken.

Het terrein telt een aantal leuke barretjes waar het prima zitten is en zo de menigte aan je voorbij te zien schuivelen. Aangezien deze markt ver van de toeristische gebieden ligt, kom je hier hoofdzakelijk locals tegen. En een verdwaalde buitenlander.

Waar: Srinakarin Soi 51, achter Paradise Park
Geopend: Donderdag tot en met zondag van 18.00 – 24.00 uur.

2. Rod Fai Market 2

Rod Fai Market 1 sloeg zo goed aan, dat de bedenker besloot om een tweede variant te openen in het meer toegankelijke Ratchada (zie foto boven). Ooit lag er een enorm parkeerterrein achter het winkelcentrum Esplanade, nu doet het dienst als terrain voor een van de nieuwe hippe markten in Bangkok. Hoewel het kleiner is dan zijn grote broer, vind je hier ook een overvloed aan vintage, huidige mode, meubelen en natuurlijk eten. Heel veel eten.

Deze markt is vooral populair onder Thaise tieners, die maar wat graag een half uur in de rij staan voor een aantal eetstalletjes die worden aanbevolen op het populaire Thaise forum Pantip. Maar tegenwoordig weten ook Chinese en Koreaanse toeristen deze plek te vinden, waardoor het er elke avond druk is.

Rod Fai Market 2 is gemakkelijk te bereiken met de MRT (halte Thai Cultural Center).

Waar: Esplanade Complex
Geopend: elke dag van 17.00 – 01.00 uur.

3. Siam Gypsy Junction

Een van de andere nieuwe hippe markten in Bangkok is Siam Gypsy Junction. Ooit onderdeel van JJ Green, maar tegenwoordig dus op zichzelf staand. Als je op zoek bent naar allerlei tweedehands spullen, dan ben je hier op je plek.

Van auto-onderdelen tot klassieke filmposters en van lego tot heuse vinylplaten. Je vindt het hier allemaal. Een van de nadelen is dat deze markt slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het dichtstbijzijnde MRT-station is Bang Son, maar dat is op dit moment nog niet open. Tot die tijd kun je er alleen met een taxi komen.

Waar: MRT Bang Son
Geopend: woensdag tot en met zondag van 18.00 – 01.00 uur.

4. Liab Duan Night Market

Hippe markten in Bangkok
Liab Duan Night Market.

Iets verder buiten de stad ligt Liab Duan Night Market. In het Thai betekent dit: de markt naast de tolweg. En dat klopt ook. Zodra je de tolweg verlaat, zie je het immense terrein al liggen. Aangezien deze markt iedere avond geopend is, kun je hier dagelijks een grote drukte verwachten. Hier vind je niet veel vintage, het is vooral kleding en andere prullaria dat de klok slaat.

De sfeer is hier heel relaxed en absoluut gemoedelijk. Buitenlanders kom je hier nauwelijks tegen. Een leuke ervaring dus. Wie dan wel? Locals natuurlijk en mensen die gaan indrinken voor ze naar een van de vele barren gaan langs Ekkamai-Ramintra Road.

Waar: tegenover Tawandang German Brewery Ramintra
Geopend: dagelijks van 17.00 – 02.00 uur.

5. Rot Boran Market (Classic Car Market)

Niet ver van Liab Duan Night Market ligt deze Rot Boran Market. Aan Kaset-Nawamin Road om precies te zijn achter The Walk community mall. Art deco is wat hier de klok slaat naast de klassieke auto’s die hier opgesteld staan. Vanuit de kofferbak vindt de handel plaats. De sfeer is hier vooral rock ’n roll. Een nadeel aan deze markt is dat er maar weinig eten te verkrijgen is. Het zijn hier vooral barretjes.

Aangezien Kaset-Nawamin een yuppenwijk is, vind je hier veel rijkeluiskindjes en studenten van de Kasetsart uni.

Waar: The Walk, Kaset-Nawamin Road
Geopend: dinsdag en donderdag van 17.00 uur tot middernacht.

Lees ook

%d bloggers liken dit: