fbpx
hin ta hin yaiEilanden Ontdek Thailand 

Hin Ta Hin Yai op Koh Samui

Koh Samui is voornamelijk een bestemming voor een strandvakantie. Lui met een cocktail in het warme zand liggen. Als je dat even moe bent, dan kun je naar een leuke rotsformatie: Hin Ta Hin Yai. 

Koh Samui is geen eiland waar je voor een zeer actieve vakantie naar toe moet gaan. De avonturier die veel wil zien en doen komt hier niet aan zijn trekken. Je kunt wat sporten, zoals mountainbiken of wielrennen. En je kunt eilandhoppen of aan snorkelen/duiken. Maar veel is er niet te zien. Hier en daar een tempel, en natuurlijk Hin Ta Hin Yai.

Rotsformatie

Hin Ta Hin Yai is een zeer bijzondere rotsformatie die door eeuwen door het water en de wind is uitgeslepen en ontstaan. Daardoor is een rechtopstaande rots ontstaan die ver boven de andere rotsen uittorent. En even verderop een nauwe inham in de rotsen.

hin ta hin yai

Voel je ‘m al aankomen? Volgens de doorgaans zo preutse Thai symboliseren deze twee de geslachtsorganen van een man en een vrouw. En om het dan een beetje netjes te houden stellen ze dat het om het geslacht gaat van grootvader (Ta) en grootmoeder (Yai). Vandaar dus ook de naam: Hin Ta Hin Yai.

Video Hin Ta Hin Yai

Ik ben er zelf ook maar eens gaan kijken. Het is makkelijk te vinden, net buiten Lamai Beach ligt het aan de doorgaande weg. Prima te bereiken met een brommertje vanuit Lamai Beach en Chaweng Beach. Gewoon de grote borden volgen die langs de weg staan.  Ben slim en ga vroeg in de ochtend of in de namiddag. Er is nauwelijks enige beschutting te vinden.

Je moet je brommertje of auto op een parkeerterrein achterlaten en dan is het ongeveer 100 meter lopen. Dwars door een marktje met allerlei snuisterijen, eten en drinken. Daarna loop je zo de bijzondere rotsformatie op.

Hieronder kun je zien hoe het er uitziet:

Lees ook

%d bloggers liken dit: