Highlights van Bangkok

Voor de een gruwel om er zo snel mogelijk weg te komen. Voor de ander inspirerend, fantastisch en heerlijk om er te zijn. De hoofdstad van Thailand. Ik ben er graag en heb een overzicht gemaakt van enkele highlights van Bangkok.

Chatuchak Weekend Markt

Ik heb iets met markten in Azië. Ze zijn vaak sfeervol en laten iets authentieks zien. Leuk om doorheen te flaneren en je te verbazen over wat er te koop wordt aangeboden.


Een van de meest bijzondere vind ik de Chatuchak Weekend Markt. De grootste ter wereld met meer dan 5.000 stalletjes.

Je kunt er gemakkelijk verdwalen en het kan er druk en heet zijn. Maar eenmaal door de uitgang kun je in het nabijgelegen Chatuchak Park bijkomen.

Lumpini Park

Een enorme groene long in de betonnen metropool is het Lumpini Park. Voor veel Bangkokkianen een oase van groen om er te relaxen onder de lommerrijke bomen aan het rustieke meer dat er vredig bijligt. Over een hardloopparcours van 2,5 kilometer zie je joggers voorbijlopen en allerhande soorten wandelaars op de goed aangelegde paden.

Het park heeft een basketbalveld en een serie fitnessapparaten. In de vroege ochtend vindt een gratis aerobicsles plaats, die druk bezocht wordt en waar je je even helemaal kunt laten gaan. In het koele seizoen, van november tot maart, zijn er soms op zondag gratis klassieke en jazzconcerten van het Bangkok Symphony Orchestra.

Fietsen door Bangkok

BangkokFietstochtEen ervaring op zich is fietsen door de smalle straatjes van Bangkok of door het stille platteland van deze grote stad. Langs de Khlongs waar de tijd heeft stilgestaan, over markten en door de huisjes van de lokale Thai.

Leuk om te doen en je ziet Bangkok op een andere wijze dan wat je gewend bent. Ik zou zeggen. Doen!!

Sukhumvit Road

Ik mag mij graag op Sukhumvit Road ophouden. Tussen Soi 4 en 55. ’s Avonds na achten in de zwoelte van de avond, begeef ik mij in de mensenmassa waar geen einde aan komt. Dit deel is het centrum van modern Bangkok.

In de zijstraten met de lage nummers vind je winkels en hotels, in de sois met hoge nummers zijn de woonwijken voor permanent gevestigde buitenlanders. Soi 55, ook wel bekend als het Beverly Hills van Azië, heeft een paar van de beste eettenten en hipste clubs van de stad.

Maar in de hele buurt, duik de zijweggetjes in, is een grote variatie aan eetgelegenheden. De rosse buurten zijn Nana (soi 4) en Soi Cowboy (tussen Soi 21 & 23) met hun go-go- en bierbarren. Voor ieder wat wils.

Ook als je alleen een biertje wil drinken. En dan zijn er nog eens de stoepen van Sukhumvit. Eén grote markt waar je alles kunt kopen wat je maar kunt bedenken. Van echt tot nep.

Khao San Road

Ik vind het eigenlijk niets meer met Thailand te doen hebben. En toch is Khao San Road een must om eens een bezoekje te brengen. Een straatje van vierhonderd meter waar een permaneBoeddhaRecliningbuddhaWatPonte show opgevoerd wordt. Met gefrituurde insecten tot aan hamburgertenten en alles daartussenin.

Allerhande winkels, in traditionele kledij uitgedoste straatverkopers, reisbureautjes, belwinkels, guesthouses, hotels en een keur van rasta’s tot aan alle andere soorten mensen die je je maar kunt indenken.

Een ontmoetingsplek voor backpakkers van over de hele wereld. Ik dronk er mijn Chang bier en zag het leven aan mij voorbijgaan.

Tempels

Voor mij zijn de meest indrukwekkende tempels Wat Phra Kaew met het Koninklijk paleis, Wat Arun (tempel van de dageraad) en Wat Pho met de gigantische liggende boeddha.

Ben er diverse keren geweest en vind het telkens weer indrukwekkend. Thailand is wat mij betreft, tempels zien. Maar doe het gedoseerd. Je bent zo tempelmoe en Bangkok telt duizenden wats.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.