fbpx
cuisine uit noord-ThailandEten en drinken Uitgelicht 

High cuisine uit Noord-Thailand

Toegegeven, we dwepen weleens met het eten op straat. Maar je kunt ook op stand eten in Thailand. De onderstaande video toont verbluffend goed uitziende cuisine uit Noord-Thailand.

Elke keer roepen we dat je in Thailand het beste, het lekkerste en het goedkoopste kunt eten op straat. En vaak is dat ook zo. Het is simpelweg de plek waar de Thai zelf ook eten. En die zijn erg gebrand op een goede maaltijd voor een niet te dure prijs. Maar soms wil een Thai exclusief gaan eten. En waarom zou een toerist dat niet willen?

Cuisine uitNnoord-Thailand

Wat is het verschil nu tussen streetfood en cuisine? Allereerst krijg je op straat grote porties die op een traditionele manier zijn bereid. Daar wordt niet gewikt en gewogen.

En ook niet gekeken op een korreltje zwarte peper meer of minder. Een handje is precies genoeg, want zo deed mijn moeder het ook altijd al. En toch komen alle smaakvarianten (zoet, zuur, zout en bitter) prima tot hun recht.

Bij cuisine is wel heel nauwkeurig nagedacht. Over alles. Over de porties, over de opmaak, over de smaakbeleving, over de geur etc etc etc. En zo heb je dus een totaal andere beleving, terwijl in principe dezelfde gerechten krijgt voorgeschoteld als op straat.

Kijk de video hieronder en doe je best om hier geen zin in te krijgen!

Lees ook

%d bloggers liken dit: